OVAJ DEO ORAHA SVI BACAMO, A NEVEROVATNO JE LEKOVIT: Melem za krve sudove,čisti arterije,smanjuje rizik od bolesti srca!

Kad ovo pročitate, opne od oraha više nikad nećete baciti.

Dobro je poznato da je koštunjavo voće veoma lekovito i da pogoduje zdravlju celog organizma, a naročito orasi. Ono što je manje poznato je koliko su opne koje razdvajaju dva mesnata dela oraha lekovite.

Ukoliko od njih napravite čaj i pijete redovno možete značajno poboljšati zdravstveno stanje i smanjiti rizik od srčanih oboljenja.

Sledeći put kada čistite orahe te pregrade pametno iskoristite i nikao ih ne bacajte.

Evo zašto:

Pregrade od oraha obiluju jodom, a s obzirom da nije moguće uvek putem hrane obezbediti dovoljnu količinu joda, ispijanje ovog čaja je preporučljivo. Osobe koje pate od nedostatka joda su uglavnom trudnice, porodilje, kancelarijski radnici koji veliki deo vremena provode ispred računara.

Takođe, ovaj čaj se pokazao kao veoma efikasan za pročišćavanje srčanih arterija, za prevenciju srčanih bolesti i snižavanje visoke telesne temperature.

Pošto suženje srčanih arterija obično nastaje zbog hroničnog trovanja nikotinom, ovaj čaj se naročito preporučuje pušačima.

Priprema čaja:

4-5 opni oraha ostavite da odstoje u vodi oko 4 sata, a zatim procedite i nakon toga od opranih opni napravite čaj.

Sipajte vodu u džezvu, pustite pa provri i zatim dodajte opne i kuvajte na tihoj vatri 10-ak minuta. Nakon toga čaj je spreman za konzumiranje.

Napomena: Pre upotrebe ovog čaja konsultujte se sa lekarom.

Izvor: Stil.kurir.rs

Author: Zdravlje