OTAC TUČENOG DEČAKA, ŽESTOK MOMAK PORUČUJE ZA KURIR: Sin mi je namučen, noću se trza! Kad sam čuo poludeo sam, OVO NEĆU OPROSTITI!

Zoran Branković Lepi, otac dečaka koga je, kako se sumnja, prošle nedelje na Vračaru u Beogradu pretukao Mirsad M., dečko njegove majke Katarine M., koja je navodno nasilje nemo posmatrala, kaže da je preuzeo brigu o mališanu. Branković kaže da njegov sin nije samo jednom dobio batine od očuha, već da je Mirsad M. maltretirao dečaka duže vreme.

Neću im oprostiti

– Sina dugo nisam video jer je njegova majka tako htela, a za batine sam saznao od prijatelja koji su to videli u medijima. Poludeo sam kada sam saznao! Lako je tući tuđe dete, mada ja nikada ničije dete nisam ni pipnuo. Ovom mamlazu neću oprostiti, ali ni njoj – kaže Branković.

Kako nam je objasnio, po saznanju da mu je dete žrtva nasilja, odmah je otišao po njega.

– Vidim koliko je namučen. Malo mi je pričao o torturi koju je preživljavao više od godinu dana. O tome svedoči i to što se usred noći trgne i uplaši. Kad shvati da je pored mene, zagrli me. Srce mi se cepa – iskren je dečakov otac.

On dodaje da mu je mališan ispričao šta se tačno desilo 15. juna u parku na Vračaru, kada je poslednji put dobio batine i kada je sam otišao u policiju i prijavio zlostavljanje. Posle toga njegovi majka i očuh su uhapšeni.

– Slučajno je video majku dok je išao po sladoled. Kako je dugo nije video, potrčao je ka njoj i počeo da je grli. Mirsad mu je tada rekao da se skloni, ali kako dete da se skloni od majke? Mirsad ga je odgurnuo, pao je na pod. I tu se nije zaustavio, nego ga je uhvatio za majicu i podigao sa poda i počeo da ga davi. Još ima modrice na vratu i na rukama. Majka je sve vreme ćutala. Ostavili su ga tako uplakanog i otišli – prepričava Branković reči koje je čuo od povređenog sina.

Zoran Branković LepiKako dodaje, dečaka svaki dan vodi u školu i vraća ga kući.
– Dobar je učenik, ima četvorke i petice. Izuzetno je inteligentan, a sada je srećan. Pričao mi je da su ga vodili kod Mirsada kući i da ta kuća nema struju, ni vodu. Ovde ima sve što je detetu potrebno za normalan život – kaže otac i nastavlja:
Udarci u glavu
– Terali su ga da puši cigarete i da pije pivo. Kaže mi da ga je Mirsad stalno udarao u glavu i da nije smeo ništa da mu kaže – priča Lepi i dodaje i da je pitao sina zašto ga ranije nije zvao da dođe po njega.
– Objasnio mi je da mu majka nije dozvolila. Pričala mu je kako sam ja alkoholičar, a nikada nisam pio, kako sam loš čovek i kako ne želim da ga vidim. Strašno! Godinama unazad sam tražio da vidim dete. Pisao sam i Centru za socijalni rad, ali mi niko nije odgovorio – kaže Branković.

IZVOR: (Kurir.rs / J. Rafailović)

Author: Zdravlje