Oslobodite se ČUKLJEVA kod kuće uz ovaj narodni lijek (RECEPT)

Čukljevi – sami po sebi su naslage soli. Njihovom formiranju doprinose: gripa, angina, giht, loš metabolizam, pogrešna ishrana, reumatske infekcije i dugo nošenje neudobne obuće. Čukljevi na nogama su prava noćna mora za sve koji ih imaju. Veoma je teško pronaći odgovarajuću obuću, žuljaju, smetaju, bole i pored svega toga – daju ne baš lijep izgled stopalu. Tradicionalna medicina ima prirodni lijek za njih.

Za početak veoma je dobro očistiti organizam od naslaga soli na sledeći način:

Uveče, 1 kašiku usitnjenog lovorovog lista preliti sa 300 ml vode i kuvati 5 minuta (u emajliranom sudu). Posle sve isuti u termos i ostaviti do ujutru. Ujutru procijediti i piti u toku dana manjim gutljajima (nemojte popiti sve odjednom). Postupak raditi 3 dana uzastopno, pripremajući svako veče svjež napitak. Tretman ponovite ponovo za 7 dana. Nemojte da se iznenadite ako budete imali čestu potrebu za mokrenjem. Ovo je znak da su se soli u organizmu počele rastvarati. Rezultat ćete osjetiti posle desetak dana.

Pojavit će se lakoća u cijelom telu, proći iće bolovi u zglobovima. Ovaj recept je takođe efikasan kod prirodnog razbijanja kamena u žuči i pretvaranje istog u pesak. Uzmite 5 velikih lovorovih lista, isitnite ih i zalijte sa 100 ml 96%-nog alkohola. Ostaviti da odstoji nedelju dana, posle procijediti.

Dobijenom smesom mazati čukljeve, ali prije toga neophodno dobro napariti noge u toploj vodi (3 l vode i 1 kašika sode bikarbone). Zatim obrišite noge, namažite, obujte kratke pamučne čarape i lezite. Odlično sredstvo za oslobađanje od bolnih čukljeva, zglobova i drugih izraslina je i jod sa aspirinom. Isitniti 5 tableta aspirina ili andola (od 200 mg) u 10 ml joda. Promućkati, dok se aspirin ne rastvori u jodu i ne postane bezbojan. Ovim rastvorom mazati bolna mjesta (čukljeve , bolne zglobove i druge izrasline) svako veče. Posle toga obavezno utopliti preko noći. Brzo ćete osjetiti pozitivan efekat.

Običan sapun ublažava bol i upalu sa defomisanih čukljeva

Narendajte sapun, nanesite na bolno mjesto i dobro izmasirajte. Isperite, osušite i nacrtajte mrežicu sa jodom. Najbolje je umočiti štapić za uši u povidon jod, pa preko čukljeva nacrtati jodom mrežu. To je mreža horizontalnih i vertikalnih linija, odnosno kvadratica, na rastojanju od oko 1 cm. Ovako namazan jod se najbolje apsorbuje. Treba pustiti da se jod osuši na koži, pa tek posle toga obući čarape. Tok liječenja je 30 dana. Čukljeve možete mazati rastvorom limunovog soka i joda u istim proporcijama, sto je takođe efikasno i kod petnog trna. Isprobajte i vi ove korisne savjete!

Izvor: zdravljeipriroda.com

Author: Zdravlje