OJAČAJTE VRAT I KIČMU: OVA VEŽBA UBLAŽAVA STRAŠNE BOLOVE U MIŠIĆIMA!

OJAČAJTE VRAT I KIČMU

OJAČAJTE VRAT I KIČMU: OVA VEŽBA UBLAŽAVA STRAŠNE BOLOVE U MIŠIĆIMA

Znate li kada bol u vratu koji zasenjuje sve misli? A kada lumbalni region strašno boli? Ove senzacije su neke od najneugodnijih. Najtužnije je što ako te određene delove kičme bole, to znači da se nazire neki ozbiljan problem.

Upotreba joge za lečenje takvih bolesti i dalje se smatrala nepopularnom praksom. Međutim, ljudi koji su isprobali mnogo različitih metoda kako bi ojačali vrat i kičmu, nakon ovih vežbi nisu radili ništa drugo osim joge! Ovakva vežba ublažava strašne bolove u mišićima.

Evo nekoliko joga poza koje će osloboditi stezanja u svim delovima vašeg vrata. Kičma će takođe postati manje opterećena, što je toliko važno za one koji rade sedeći!

JOGA PROTIV BOLOVA U LEĐIMA I VRATU
1. Lezite na leđa i sklopite ruke iza. Ispružite ruke što je više moguće u stranu. Važno je raditi ovaj postupak glatko kako ne bi oštetili

ligamente.

 

.

2. Spustite se na kolena, oslonite laktove na postolje i spustite glavu dole. Ostanite u ovom položaju, postepeno istežući kičmu i duboko udahnite 10 puta.

3. Sednite sa podvučenim nogama ispod sebe i spojite ruke iza leđa, kao što je prikazano na slici. Diši duboko, drži glavu uspravno. Ovo je jedna od onih vežbi koje mogu biti veoma bolne, ali blagodati su velike.

4. Sagnite se u stojećem položaju, stavite noge u širini ramena. Sastavite ruke i stavite ih iza glave. Izvucite ruke napred svom snagom, tako će se kičma dobro ispraviti.5. Postavite podlaktice na zid paralelno jedna drugoj ispod nivoa ramena, držeći laktove širokim. Odmaknite se nekoliko koraka od zida i slobodno spustite glavu. Radite ovu vežbu sa pet dubokih udisaja.

6. Stavite jedan od blokova ispod glave, drugi ispod donjeg dela leđa. Neka se vaše telo opusti u ovom položaju. Ostanite u ovom položaju, brojeći udisaje do pet puta.

7. Stanite na sve četiri, stavite jednu ruku u stranu, a drugu gore. Glava treba da bude spuštena i naslonjena na pod. Ispružite ruke u različitim pravcima, duboko udahnite deset puta.

8. Spojite suprotni kuk i lakat i povucite vrlo dobro. Slobodnu ruku treba malo povući unazad. Radite ovu vežbu za svaku nogu posebno, vodeći računa da se mišići butina dobro istegnu.

I, na kraju, jedan veoma važan savet koji će vam pomoći da izbegnete bol u vratu. Ne gledajte telefon ili druge uređaje dok hodate! Ovo je vrlo neprirodan položaj za vrat.

IZVOR:DNEVNI.RS

 

Author: Zdravlje