OČISTITE ORGANIZAM ZA 5 MINUTA: Ukusni napitak koji će vam mnogo pomoći…

U pitanju je šejk ili smuti, možete da ga nazovete kako god hoćete. Idealan način da pročistite svoj organizam od stresne nedelje na poslu ili loše ishrane koja je prouzrokovana žurbom i prezaposlenošću.

Zato papir u ruke i pribilježite ovaj recept koji sam čuo od doktora Fuhrmana, autora mnogih knjiga o zdravlju i zdravoj ishrani, a prilagodio ga nama i našem podneblju.

Sastojci:

– NAR – Dva cjeđena nara srednje veličine.

Najmoćniji antioksidans među voćem:

– Antikancerogeno dejstvo
– Smanjuje krvni pritisak
– Smanjuje nivo holesterola
– Štiti zidove krvnih sudova od ojave aterosklerotskog plaka
– Sprječava pojavu osteoporoze
– Djeluje pozitivno kod osoba koje pate od depresije

– BOROVNICE, KUPINE, MALINE, JAGODE – Jedno pakovanje smrznutog voća, 250 g, mix crvenog voća, kombinacija borovnice, maline, kupine, jagode.

– LAN – Dvije kafene kašičice sjemenki lana.

– AVOKADO – U originalnom receptu se nalazi pola avokada, njegovi benefiti su neosporni, ali ga je teže naći kod nas, pa sam kao zamjenu ubacio pola banane.

– MED – Jedna velika supena kašika meda.

– ŠPINAT – U originalnom receptu je stavljeno nekoliko listova špinata. U suštini ne morate stavljati, a ako želite možete staviti ili malo svježeg kupusa ili celera ili špinata. Neće puno uticati na ukus, a svakako da će se moć samog šejka povećati.

– JOGURT – Pola čaše nekog voćnog jogurta, mlijeka bez laktoze ili pirinčane vode učiniće da se ovaj zdravi miks lakše pije.

Priprema:

Sve sastojke staviti u blender i za nekih 3-4 minuta imat ćete najmanje dvije velike čaše izvanrednog pića, fantastičnog ukusa poslije čega će vaš organizam reći jedno veliko HVALA.

AKO JE OVA OBJAVA KORISNA, PODJELITE JE NA VAŠ PROFIL DA I DRUGI VIDE. HVALA.

Izvor: markojovasevic.rs

Author: Zdravlje