NI NAJISKUSNIJI VOZAČI NE ZNAJU ČEMU SLUŽI OVO DUGME: Lupićete se po čelu, koristi se u situaciji koja vas IZLUĐUJE!

Ponekad ne obraćamo pažnju na sitnice, ni ne sluteći da neke od njih “život znače”. Kada se ne koriste, zaboravimo da uopšte i imaju neku funkciju i često mislimo da su postavljene radi estetike. Tako smo, na primjer, pisali o rupi na lavabou, malom džepu na farmerkama i mnogim drugim…

Isto tako, mnogi ne znaju čemu služe razne stvari u automobilu. Danas je to neophodno, jer nikad ne znate kako sve možete da ih iskoristite u situacijama koje vas zadese tokom vožnje. Da li ste znali da “dugme” na unutrašnjem retrovizoru rješava situaciju u kojoj nebrojeno puta vozači psuju onog koji vozi za njim? Dugme je postavljeno kako vozače tokom vožnje ne bi zaslijepila svjetla iza njega.

Danas ga niko ne koristi, iako tokom noćne vožnje može da se dogodi da neko iza vas upali duga svjetla. Na donjem dijelu retrovizora postoji poluga koju povučete ili gurnete. Kada je “pritisnete” nadole, retrovizor postaje tamniji, zbog čega svjetla iza vas ne mogu da vam smetaju. Kada je vratite u prvobitni položaj, vraća se i sam retrovizor.Naravno, kako i sama pravila nalažu, spoljašnje i unutrašnje retrovizore nameštajte tek kada udobno smjestite za volan. Takođe, retrovizori ne bi trebalo da budu umrljani, već da njima jasno imate uvid u stanje u saobraćaju. Da li ste nekada iskoristili ovu opciju?

novi.ba

Author: Zdravlje