NEĆETE VJEROVATI KOLIKE SU MOĆI OVE BILJKE: Melem za kožna oboljenja, artritis, hemoroide

Krasula ima mnogobrojne zdravstvene prednosti. Njena lekovita svojstva pomoći će da se oslobodimo raznih oboljenja, jer ima anti-upalna, antivirusna i bakterijska svojstva.

Opekotine, modrice, uganuća, rane, posekotine, čirevi: Napravite kašu od lišća i pričvrstite je na oštećenu površinu kože, pa previjte zavojem. Promenite oblogu kada se kaša osuši, za 2 – 3 sata.

Artritis, artroza: Od 10-15 listova iscedite sok i namažite zglobove pre spavanja.
Angina, upala krajnika: Iscedite sok od 10 listova i rastvorite ga u 200 ml vode. Grgoćite 3-5 puta dnevno.

Herpes na usnama: Iscedite sok od nekoliko listova krasule i namažite zahvaćeno područje svakih 30 minuta. Potopite deo pamučne maramice u sok, stavite ga na zahvaćeno mesto i pričvrstite flasterom.
Žir na želudcu: Pojedite na prazan stomak 2 lista krasule, ne zaboravite da ih temeljno sažvaćete.

Hemoroidi: Pričvrstite isečen list na problematično mesto i odmah ćete osetiti olakšanje. Napomena: ukoliko primetite bilo kakvo krvarenje i pre upotrebe krasule obavezno se posavetujte sa lekarom.
Pažnja! Pri upotrebe krasule treba da budete veoma oprezni i da ne preterujete sa količinom. Ukoliko preterate može doći do mučnine, dijareje ili čak gubitka svesti. Ukoliko imate bilo kakav ozbiljniji zdravstveni problem obavezno se posavetujte sa lekarom.

 

Author: Zdravlje