NE BACAJTE NOVAC NA TABLETE ZA VISOK KRVNI PRITISAK: Ovaj prirodni lijek koristi se samo jednu sedmicu…

Prijeki lijek zlata vrijedan…

Visok krvni pritisak je najčešće okidač za zastoj srca ili srčani udar, a pacijenti uglavnom ignorišu simptome koji na njega ukazuju.

Arterijska hipertenzija je jedna od najčešćih bolesti današnjice. Smatra se da jedna trećina odrasle populacije ima pritisak koji bi se morao liječiti, a ovaj procenat se mijenja po regijama u zavisnosti od načina ishrane, fizičke aktivnosti i životne dobi.

Vjerovatno da nema osobe koja bar jednom nije imala problem sa povišenim pritiskom, a dodatni problem u liječenju hipertenzije predstavlja podatak da se terapija uzima neredovno i često u nedovoljnim dozama.

Jabukovo sirce,
Jabukovo sirce,

Uzrok nastanka:

Hipertenzija se najčešće javlja kao idiopatska, što znači da se ne zna razlog njenog pojavljivanja. U malom procentu (3-5%) hipertenzija je posljedica bolesti drugih organa i sistema.

Na krvni pritisak utiču mnogi faktori kako u organizmu, tako i van njega. Krvni pritisak povećavaju prekomjerna upotreba soli i tečnosti, gojaznost, pretjerani unos alkohola i kafe, pušenje, fizička neaktivnost.

Dumbir,
Dumbir,

Simptomi:

Povišen krvni pritisak je vrlo često bolest koja protiče sa vrlo malo simptoma, ili se oni čak i odsutni.

Pacijenti sa povišenim krvnim pritiskom mogu imati vrlo raznolike simptome, zavisno od toga da li je još neki sistem organa napadnut i oštećen dugogodišnjom hipretenzijom.

Organi koji najviše trpe i stradaju u hipertenziji su: srce, oči, bubrezi i krvni sudovi.

Ne treba smetnuti sa uma da je hipertenzija vrlo važan faktor kardiovaskularnog rizika i da bolesnici koji imaju hipertenziju obolijevaju od koronarne bolesti desetak godina ranije od svojih vršnjaka koji je nemaju.

Simptomi koje najčešće imaju bolesnici sa povišenim krvnim pritiskom su: glavobolje (naročito u potiljačnom predjelu), nesvjestica, zujanje u ušima, nestabilnost pri hodu, bol ili slične senzacije u grudima, nedostatak vazduha, osjećaj ubrzanog ili nepravilnog rada srca i tako dalje.

Bijeli luk,
Bijeli luk,

Prirodni način za snižavanje visokog pritiska:

Potrebno je:

– ribani đumbir (1 komad od 3cm)

– 1 čehno bijelog luka (naribanog)

– 1 kašika jabukovog sirćeta

– 1 žličica meda

– 1 žlica soka od limuna

Med,
Med,

Uputstvo:

Samo stavite sve sastojke u blender i dobro izblendajte. Zatim, dobijenu mješavinu staviti u frižider.

Kako se koristi:

Konzumirati 1 kašiku ovog lijeka prije doručka ujutro i 1 kašiku ovog lijeka prije večere noću.

Ne bi trebalo da konzumirate ovaj lijek više od 3 puta dnevno. Ovaj lijek se koristi samo jednu sedmicu, poslije koje bi rezultati vašeg zdravlja trebali biti fantastični. Postupak se može ponoviti ali tek nakon pauze od 10 dana. Budite zdravi!!

Izvor: megagiga

Author: Zdravlje