NAZVANA JE “BILJKOM BESMRTNOSTI”: Kada vidite šta radi vašem tijelu shvatit ćete zašto je najljekovitija na svijetu…

 

Evo zašto je najljekovitija na svijetu…

ZOVU JE BILJKA BESMRTNOSTI!!

Biljka koja se diljem svijeta koristi za liječenje mnogih ozbiljnih bolesti.

Ljekovita biljka Aloe vera potiče iz Sjeverne Afrike, izgledom podsjeća na kaktus i u sebi sadrži dosta vode.

Bogata je vitaminima i mineralima, pogotovo vitaminom C, E i cinkom. Ona ima antibakterijsko djelovanje pa zbog toga uspješno spjrečava sve vrste infekcija.

Ova biljka u Rusiji je poznata kao “eliksir mladosti” dok su je stari Egipćani nazivali “biljkom besmrtnosti”, a u nekim krajevima zovu je još i “kraljicom ljekovitih biljaka”.

Po svojim iznimnim ljekovitim moćima bila je dobro poznata i korištena i u kineskoj tradicionalnoj medicini.

Aloe vera (aloja) se bez sumnje smatra za najljekovitiju biljku na planeti. Ona je nadaleko poznata po tome da ima veliki uticaj na zdravlje, a u isto vrijeme vrlo je korisna u kozmetičkoj industriji.

Na njoj su provedena mnoga znanstvena istraživanja ali do sada još uvijek nisu u potpunosti objašnjena čuda koja leže unutar ove biljke i na koji način se uz njenu pomoć postiže izlječenje nekih od nekih bolesti. Postoji i vjerovanje da je Aloe Vera jedna od Kleopatrinih tajni za njegu kože .

Aloe Vera kao lijek masovno je počela se koristiti u Americi na prvom mjestu kao laksativ, a kasnije su otkrivena njena ljekovita svojstva za liječenje opeklina, posjekotina, uboda, posljedica zračenja, za njegu kože, lica i tijela te drugih dermatoloških problema.

Ljekovita svojstva Aloe vera biljke poznata su od davnina. Zbog njene velike sposobnosti ublažavanja bola i regeneracije kože, aloe vera masovno je korištena za liječenje žrtava atomske bombe bačene na Hirošimu i Nagasaki.

Aloe vera se danas primjenjuje za liječenje mnogih bolesti počevši od najbezazlenijih alergija i kožnih infekcija, pa sve do najozbiljnijih bolesti kao što su astma, bronhitis, dijabetes, sida i tome slično.

Uz pomoć ove biljke uspješno se liječi i anemija, hepatitis, visak holesterola u krvi, nesanica, depresija kao i posljedice hemoterapije i radioterapije.

Ova vrlo ljekovita biljka postala je nezamjenjiv sastojak u farmaceutskoj i kozmetičkoj industriji posebno za proizvodnju krema za lice i losiona za njegu tijela.

Tako je aloe vera mast zaista odlična za liječenje akni, a zbog svojih karakteristika često se nalazi u sastavu dezodoransa.

Aloe vera losioni i gelovi se upotrebljavaju kao zaštita protiv sunca i lijek protiv opeklina izazvanih pretjeranom izlaganju sunčevoj svjetlosti.

Razne kreme na bazi aloe vere daju koži vlažnost i mekoću.

Ne treba zanemariti činjenicu da je ova biljka ujedno i izuzetno hranjiva. U kombinaciji s raznim voćem aloe vera je odličan okrepljujući prirodni napitak bogat mineralima i vitaminima.

Danas se za liječenje raznih bolesti najviše koristi aloe vera gel.

Aloe vera gel:

Gel aloe vera dobiva se iz unutrašnjosti lista biljke, a ustanovljeno je da sadrži čak 250 ljekovitih sastojaka.

Može se piti ili koristiti za vanjsku uporabu, a pomaže u liječenju poremećaja metabolizma, upalnih procesa, protiv virusa, bakterija, gljivica, za jačanje imuniteta.

Aloe vera gel također potiče rad unutarnjih organa: jetre, srca, bubrega, žuči. Regulira rad živčanog sustava i pomaže kod odvikavanja od alkohola i pušenja.

Kao sredstvo za lokalnu upotrebu korisna je za liječenje svih kožnih oboljenja, bolova u zglobovima, konjunktivitisa, mrena, za njegu usta i zuba, protiv akni i prhuti i još mnogo toga.

Izvor: narodnilijek

Author: Zdravlje