NAŠE BAKE SU ZNALE ZA OVO: Samo 50 grama ove namirnice dnevno izbacuje sve toksine

Da biste zaustavili taloženje masnoća u ćelijama jetre, potrebno je da redovno jedete jednu namirnicu koju svi vole. Riječ je o siru, i to mladom! Mnoge nezdrave navike kojima je većina nas sklona mogu da dovedu do deponovanja masnoća u ćelijama jetre. Da bi se spriječilo i smanjilo taloženje masti, dovoljno je uvesti svježi sir u ishranu, napomenula je nutricionistkinja Nurija Dijanova.

Kako prenose vesti-online, domaći, prvenstveno mladi sir, ima jednu od najboljih kombinacija nutrijenata, uključujući metionin. Ova aminokiselina veoma dobro djeluje na jetru, pomaže kod praktično svih oboljenja ovog organa.

“Smatram da upravo metionin pomaže da se smanji količina masti u jetri. Naučno rečeno, možemo reći da svježi sir poboljšava metabolizam ćelija jetre”, objasnila je nutricionistkinja. Da bi se postigao efekat, dnevno je potrebno da se jede najmanje 50 grama mladog sira. Inače, možete ga jesti uz sva tri obroka dnevno, s tim da je muškarcima, zbog njihovih proporcija, potrebno i više od 50 grama.

novi.ba

Author: Zdravlje