Narodni lek za krhke kosti : Napunite ih kalcijumom!

Narodni lek za krhke kosti : Napunite ih kalcijumom!

Narodni lek za krhke kosti : Napunite ih kalcijumom!

Narodni lek za krhke kosti : Napunite ih kalcijumom!

Kako biste ojačali kosti, izglegli lomove, koristite ovaj narodni lek

Koštano tkivo je živo tkivo, koje se menja tokom života. Kalcijum se usvaja iz hrane i oslobađa se iz kostiju, kada ga nema dovoljno u hrani. Kosti su u procesu stalnog remodelovanja, iz njih se oslobađa kalcijum i u njih ugrađuje novi kalcijum. U toku detinjstva kosti se više izgrađuju, nego što se razgrađuju, u adolescenciji kosti se podjednako razgrađuju i izgrađuju, a kako čovek stari proces razgradnje postaje dominantan i dolazi do gubitka koštane mase. Naročito kod žena u postmenopauzi dolazi do slabljenja kostiju i razvoja osteoporoze.

Da biste “napunili” kosti kalcijumom, svakodnevno se morate hraniti hranom bogatom ovim mineralom.

Donosimo vam sve narodne lekove koje vam mogu pomoći u ovom procesu:

Smatra se da je najbitnije da povećate unos kalcijuma. Mleko i mlečni proizvodi su najčešći izbor, ali ne i jedini.

Kalcijuma ima i u soku od pomorandže, suvim smokvama, kelju, brokoliju, belom i šarenom pasulju.

Svakog dana pojedite bar jednu porciju zelenog povrća. Takođe, svakodnevno pojedite i porciju žitarica, jer su bogate vitaminima i mineralima. Međutim, prekomeran unos vlakana otežava apsorbciju kalcijuma, te budite umereni.

Kad napuni 45 godina, žena mora da jede ove semenke: Da bi izbegla starenje kože i kostiju!

Oko 30 g koštunjavog voća može biti izvanredan lek protiv osteoporoze, a dodajte i ulje pšeničnih klica da upotpunite efekat. Lizin je, takođe, jako bitan. Soja, pasulj, leblebija i sočivo je sjajan izvor lizina.

Jaja i limun

Kombinacija koju čine jaja i limun jeste veoma dragocen lek koji pozitivno deluje na ljudski skelet. Za malo novca obezbedićete sebi dovoljno kalcijuma da bi se kosti regenerisale i održale u što boljem stanju.

Stavite jedno celo i čisto jaje, koje nije termički obrađeno, u široku teglu. Prelijte ga sokom od svežeg limuna. Prekrijte teglu i odložite je u frižider, gde treba da stoji narednih 48 sati. Za to vreme, na svakih par sati, treba lagano protresti teglu. Na samom početku ćete primetiti da se stvaraju mehurići, ali kako vreme prolazi, oni će potpuno nestati. Pažljivo izvadite jaje iz tegle. Svakodnevno uzimajte pola kašičice smeše.

Uzmite par ljusaka od jaja i dobro ih operite. Uklonite ostatke od belanaca, ali sačuvajte unutrašnju membranu, jer je ona bogata nutrijentima. Napunite sud sa 6 šolja filtrirane vode i pustite da tečnost proključa. Pustite da se ljuske kuvaju u toj vodi desetak minuta da bi se eliminisali mogući izazivači bolesti. Raširite ljuske na neku staklenu površinu i ostavite ih preko noći da se tako suše. Ujutru, stavite ih u rernu zagrejanu na 200 stepeni i držite ih unutra narednih 10 minuta. Sameljite ljuske u mlinu za kafu dok se ne pretvore u prah. Dobijen prah čuvajte u čvrsto zatvorenoj tegli, daleko od vlage i toplote. Konzumirajte jednu malu kašičicu dnevno, tako što ćete je podeliti u tri dela, a svaki deo pomešati sa obrokom.

Izvor: https://stil.kurir.rs/

Author: Zdravlje