NAPITAK OD TIKVICA: Izbacite iz tela otrove i masnoće! Mršavljenje je cilj! (RECEPT)


Recept za napitak od tikvica za mršavljenje – iskoristite omiljenu sezonsku namirnicu sa najmanje kalorija za bolju probavu i skidanje masnih naslaga!

Tikvice su jedna od omiljenih niskokaloričnih namirnica – pune su vode, vitamina, minerla, hranljive su i mogu biti izuzetno ukusne. Navikli smo da pohujemo tikvice, pripremamo od njih razna slana jela, pa čak i kolače, ali ovu super zdravu namirnicu možete iskoristiti i u napitku za mršavljenje. Tikvice su pune vlakana, što će definitivno uticati pozitivno na vašu probavu, ali i pomoći pri regulisanju apetita. Velika količina vlakana pomažu da se smanji apsorpcija masti i korisne su u ishrani koja ima za cilj da snizi nivo holesterola i triglicerida. Sadrže kalijum i magnezijum. Evo ga recept za eliksir za mršavljenje u kojem glavnu ulogiu imaju tikvice, a dodatnu vrednost daju i ostali izuzetno zdravi.

Potrebno vam je:

  • 1 jabuka
  • 2 manje zelene tikvice
  • 4 lista kelja
  • (1/2 cm) komad đumbira
  • ½ limuna

Priprema:

Sve sastojke sipajte u blender i miksajte – dobićete gust i zdrav sok. Preporučujemo da pijete jednu čašu dnevno za užinu između dva obroka. Napitak možete čuvati u frižideru par dana.

Izvor: stil.kurir.rs

Author: Zdravlje