NAJJAČA KOMBINACIJA ZA JETRU I KRVNU SLIKU: Sirup koji me oporavio kad sam mislila da to nije moguće!

Iznimno moćni sirup koji vam spremamo danas je izuzetno zdrav, a uz to svako može da ga pije. Najviše se preporučuje osobama sa slabom krvnom slikom, ali i za čišćenje jetre. Već nakon nedelju dana ćete primijetiti prve promjene, a za dva mjeseca će vam krvna slika biti odlična.

Pored popravljanja krvne slike, sirup od cvekle, uveliko jača imunitet u vrlo kratkom roku, a sve zahvaljujući velikoj količini minerala i vitamina koje ima. Pored bjelančevina, masti i ugljenih hidrata, cvekla sadrži i minerale kao što su kalcijum, kalijum, natrijum, fosfor, magnezijum, gvožđe, flor, mangan, bakar, jod, sumpor, brom i druge. U velikim količinama sadrži i vitamine B1, B2, C , kao i vitamin B12 koji je izuzetno rijedak. Antocijanin daje crvenu boju cvekli, a ujedno utiče i na obnavljanje krvi, a postoje i istraživanja koja kažu da deluje antikancerogeno.

Jod usporava proces starenja i jača zdravlje kostiju. Betanin reguliše krvni pritisak, smanjuje holesterol, čisti krvne sudove i podstiču rad jetre.

Od sastojaka će vam biti potrebno:
1 kg cvekle
2 narandže
Pola kilograma kiselih jabuka
Pola kilograma mrkve
1 limun
500 grama domaćeg meda

Eliksir se sprema na ovaj način: Oljuštite cveklu, mrkvu i jabuke i isjecite na sitne komade i ubacite u sokovnik. Nakon toga dodajte i sok od narandže i limuna i med. Sve dobro pomiješajte i prespite u staklenu flašu. Ovaj sirup uzimajte svako jutro na prazan želudac, oko 1 dcl razblažen sa vodom. Preporodio mi je krvnu sliku!

Izvor: narodnilijek

Author: Zdravlje