– MOGU DA OPORAVE CIJELO TIJELO – A žuč, jetru i štitnu žlijezdu obnavljaju iz korijena…

Odličan i je laksativ koji će vam pomoći da izbjegnete zatvor i regulišete crijevnu floru.

Postoji povrće koje se koristi već nekoliko godina za liječenje raznih bolesti jer su njegova svojstva vrlo efikasna, naročito kod problema sa štitnom žlijezdom, zatezanjem kože i borbe sa bolestima probavnog takta.

Evo šta će se sve desiti ako uključite rotkvice u svoj režim ishrane!

Ova namirnica je sposobna za znatno poboljšanje vašeg zdravlja. Ona može da obnovi tkiva kože, pospješi varenje hrane, eliminiše toksine iz tijela i bori se protiv stomačnih problema.

Rotkvica takođe dobro utiče na jetru jer joj pomaže da dobro funkcioniše. Ono takođe rastvara kamen u žučnoj kesi. Sa druge strane, ima idealna svojstva za borbu protiv upale u predjelu nosa, pa eliminiše upalu sinusa.

Ima jestivo korijenje i bogata je vitaminom C, kao i brojnim antioksidantima i važnim hranljivim materijama koje mogu izuzetno dobro da utiču na organizam.

Odličan je laksativ koji će vam pomoći da izbjegnete zatvor i regulišete crijevnu floru. Takođe će vam pomoći da rastvorite kamen u bubregu i da detoksikujete cijelo tijelo.

Varikozne vene će nestati za 2 sedmice – Koristite ovu metodu:

Vlakna koje ovo povrće sadrži su idealna za apsorpciju holesterola i zasićenih masti koje se mogu naći u prerađenim namirnicama. Kada se kombinuje sa velikim sadržajem joda, to će vam pomoći da regulišete funkcionisanje štitne žlijezde.

Ovako ju je najbolje konzumirati da bi se dobila sva njena dobra svojstva:

Sastojci:

– 4 rotkvice srednje veličine (podzemni dio)

– 1 komad đumbira 3cm do 4cm

– 4 kašike meda

– sok od 4 limuna

– pola čaše vode

Priprema i način konzumiranja:

Rotkvice i đumbir oguliti i isjeći na manje komade. Zatim, sve sastojke pomiješajte i dobro izblendajte. Kada se formira gusta mješavina, sipajte je u teglu i teglu čvrsto zatvorite.

Uzmajte kašiku ove mješavine 3-4 puta dnevno tokom tri sedmice i pijte dvije litre vode dnevno kako biste u potpunosti usvojili dobra svojstva rotkvica. Dobijenu smjesu držite u frižideru.

Ovaj recept će poboljšati vaše cjelokupno zdravlje i podići nivo energije, a posebno će uticati na zdravlje vaše žuči, jetre te štitne žlijezde.

Izvor: stil

Author: Zdravlje