MAŠINA VIŠE NIJE PRALA KO PRIJE, A ONDA JE NASULA OVU TEČNOST: Kad je vidjela opran veš oduševila se

Možda će vam djelovati kao neobična ideja, ali sudeći po obožavaocima čišćenja, rješenje je vrlo efikasno. Buđ nije ni najmanje prijatna pojava, a pogotovo ne u mašini za pranje veša, iz koje očekujemo da izađe čista odjeća. Međutim, često zaboravljamo da operemo sve uređaje u kući, a veš-mašina je obično jedan od njih. Ovo se uglavnom dešava jer mnogi misle da ona, s obzirom na to da se u njoj konstantno nalaze deterdžent i voda, pere sama.

Mašina čisti prljavštinu s vaše odjeće, a ta prljavština treba negde i da ode. Veš-mašine lako nakon nekog vremena skupljaju prljavštinu, bakterije pa čak i gljivice. I ne morate odvojiti za nove proizvode za čišćenje prema nekim obožavaocima čišćenja, a neki kažu da možda već posjedujete neke od proizvoda koji će vam pomoći u čišćenju.

U Fejsbuk grupi “Savjeti i trikovi za čišćenje” korisnici su podelili svoje tajne kako bi vaši kućni aparati bili blistavo čisti, a jedan od od njih je i mašina za pranje veša. Jedan ljubitelj čišćenja upitao je: “Koje proizvode bi preporučili za čišćenje veš-mašine? Imam plesan iza pregrade za deterdžent.

Očigledno je da ne želim da koristim izbjeljivač ili bilo šta što bi moglo da ošteti moj veš. Hvala unaprijed.” Mnogi obožavaoci čišćenja požurili su i u komentarima podijelili svoje tajne, a iznenađujuće je jedna profesionalna čistačica napisala: “Vodica za ispiranje usta od mente.” Ona kaže da samo pola šoljice vodice za ispiranje usta na prazan ciklus stvarno može da učini da veš-mašina za pranje ima nevjerovatan miris i da očisti neprijatne komadiće plijesni. Prvo je potrebno sipati jednu šoljicu vodice za ispiranje usta u mašinu za pranje veša ili odeljak za deterdžent u veš-mašini, a zatim je potrebno da pokrenete redovan ciklus pranja vrućom vodom. Tokom ovog procesa nemojte prati odeću, jer će vodica za ispiranje usta proći svoj put kroz mašinu za pranje veša, čisteći sve ostatke, buđ ili plesan u procesu.

Author: Zdravlje