Malo ko zna, drvo novca može da procvjeta: Potrebna su joj ova 2 sastojka i gledajte čudo

Drvo novca ili krasula je biljka za koju se u feng šuiju smatra da je magnet za obilje. Ova vrsta sukulenta ima okrugle mesnate listove koji podsjećaju na kovanice.

Nije komplikovana za održavanje, zahteva tek povremeno zalivanje (jednom u 14 dana) i povoljno svjetlo. Prema vjerovanju, što više raste, to više novca privlačite.

Malo ko zna da ova biljka može da procvjeta, a njeni cvjetovi su simbol ljepote i obilja. Kako bi vaše drvo novca bilo zdravo, njegovano i s puno cvjetova, pokušajte da ga prihranite prirodnim sastojcima. Potrebni su joj kalcijum i fosfor koji pozitivno utiču na razvoj korijenja, ali i na formiranje novih izdanaka.

Jedan od najboljih izbora za organsko đubrenje krasule su ljuske jajeta koje su izuzetno bogate kalcijumom. Ljuske jajeta sameljite u mlinu za kafu, pa jednu kašiku dobijenog praha pomiješajte sa šećerom i s jednom kašikom zemlje. Sve dobro izmiješajte, stavite u teglu, pa zalijte biljku. Za dodatni efekt možete samleti koru od banane koja je takođe odličan način da prihranite cvijet.

U proljeće iznesite drvo novca na svjež vazduh ili češće provjetravajte stan.

Ipak, najvažniji sastojak za razvoj biljke je ljubav. Cvijeće osjeća vašu energiju, a ako ga negujete s puno ljubavi moguće je da će stalno rasti i razvijati se.

novi.ba

Author: Zdravlje