Ljuska od jaja lijek za mnoge bolesti!

Kalcij ima brojne važne funkcije u radu organi­zma.

Osim što stvara koštanu masu i sprje­čava osteoporozu, kalcij normali­zira rad živaca i mišića, regulira otkucaje srca, omogućuje zgruša-vanje krvi, održava potrebnu kiselo-lužnatu ravnotežu i potiče san. Ta­kođer je važan za rad imunoloških stanica te zdravu kožu i kosu.

Brojni su čimbenici koji iscrpljuju kalcij iz organizma, prije svega sje­dilački način života, kava, alkohol i gazirana pića. 

Pomanjkanju kalcija su osobito sklone trudnice i žene u menopauzi, stariji muškarci kao i osobe koje pate od probavnih pore­mećaja.

Uzimanje nadopune kalci-

Ljuska jajeta sadrži 90% kalcija i najbo­lji je prirodni izvortog minerala. Tijelo ga lako apso­rbira jer je ljuska jajeta po kemijskomsastavu gotovo identična ljudskim kostima i zubima . 
U većim dozama ne samo da lije­či simptome pomanjkanja kalcija i zaustavlja razvoj osteoporoze već pomaže i protiv visokog kolesterola i povišenog krvnog tlaka te potiče koštanu srž na proizvodnju krvnih stanica.
Sto sadrži ljuska jajeta:

Ljuska jajeta sadrži 90% kalcija i najbolji je prirodni izvor tog mine­rala. Osim kalcija, ljuska jajeta sa­drži za ljudsko tijelo važne eleme­nte u tragovima: željezo, bakar, mangan, cink, fluor, fosfor, krom i molibden. Zbog toga mnogi stru­čnjaci preporučaju mljevenu ljusku jajeta kao prirodnu i vrlo djelotvornu nadopunu kalcija. Ovisno o životnoj dobi, preporučena dnevna doza je 1,5-3 g mljevene ljuske jajeta. Pri­tom je važno znati da 1 žličica ljuski u prahu sirovog jajeta ima oko 5 g i sadrži 1600-1800 mg kalcija.

Kura s ljuskama jaja
Ljuske jaja dobro oprati i osušiti. Ljuske zdrobiti i la­gano popržiti na suhoj tavi. Kad se ljuske ohlade, staviti ih u mužar i zdrobiti u prah ili samljeti u mlincu za kavu.

Prašak uzimati 4 tjedna, 1 puta na dan, a najbolje ujutro na prazan želudac, po mogućnosti 2 sata prije jela.Djeci do 5 godina davati prstohvat praška, a od 5-14 godina 1/3 žličice praška.Odrasli uzimaju 1/2 ili najviše 1 žličicu praška.
Prašak se može uzimati pomiješan s malo meda ili umiješan u vodu, čaj, kavu, juhu ili neko drugo jelo. Do­bro je dodati malo limuno­vog soka kako bi tijelo bolje apsorbiralo kalcij.Nakon 3-4 mjeseca, a najviše 2 puta godišnje, kura se može ponoviti.

Rad štitnjače , štitnjača
Ljuske od 8 jaja dobro oprati i osu­šiti. Ljuske zdrobiti, preliti sokom od 2 limuna i ostaviti u hladnjaku nekoliko dana. Kad se ljuske oto­pe, tekućinu procijediti i pomiješati s 1 I rakije i 1 kg meda. Ostaviti da odstoji 7 dana prije upotrebe. Uzimati 2-4 puta na dan po 1 žlicu pripravka, poslije jela.
1 žlicu mljevenih ljuski jaja pomije­šati sa 1 žlicom algi u prahu i 2 žlice šećera. Uzimati 14 dana, 2 puta na dan po 1 žličicu pripravka. Nakon 14 dana kuru ponoviti.

1 žlicu mljevenih ljuski jaja pomije­šati sa 1 žlicom koprive u prahu, 3 žlice meda i 3 žlice soka od limu­na. Djeci do 5 godina starosti da­vati 2 puta na dan po 1 žličicu pri­pravka, a djeci od 5-14 godina da­vati 3 puta po 1 žličicu. Odrasle osobe mogu uzimati 3 žlice pri­pravka dnevno. Pozitivan učinak je vidljiv nakon 3-4 tjedna.
Tegobe (gastritis, čir)
1 žlicu mljevenih ljuski jaja pomije­šati sa 1 žlicom šećera i 1 žlicom mljevenog muškatnog oraščića. Uzimati 20 dana, 3 puta na dan po 1 žličicu pripravka.
Na vrh noža mljevenih ljuski jaja pomiješati sa 2 žlice limunovog soka. Kad se ljuske otope u soku, dodati 1 dl toplog mlijeka. Uzimati 2 puta na dan, ujutro na prazan želudac i navečer prije spavanja.
♦  Za jačanje organizma♦  Za čišćenje krvi
Ljuske od 4-5 jaja dobro oprati, zdrobiti i staviti u 3 I vode. Vodu s ljuskama čuvati u hladnjaku do tjedan dana i koristiti kao vodu za piće. Dnevno uzimati 2-3 čaše vode s malo limuno­vog soka.
Ljuska sirovog jajeta sadrži 90% kalcija, a ljuska tvrdo kuhanog jajeta 36% kalcija, što znači mnogo manje.

IZVOR: PRIRODNI LIJEK

Odricanje od odgovornosti: Slike, članci ili videozapisi koji se nalaze u članku ponekad dolaze iz raznih izvora drugih medija. Autorska prava u potpunosti su u vlasništvu izvora. Ako postoji problem sa tim pitanjem, možete nas kontaktirati ovdje.

Author: Zdravlje