Ljekoviti uvarak za žene: Savršena linija, sjajna koža i manje celulita!

Sjemena lana sadrže bezbroj korisnih komponeneta, koje uključuju vitamine, minerale, masne kiseline i vlakna, koja normalizuju rad crijeva, piše portal uspesnazena.com! Laneno sjeme čisti organizam od toksina, normalizuje metabolizam, smanjuje nivo šećera u krvi i umanjuje apetit. Apsorbuje izvjesne sastojke hrane, čisti crijeva i istovremeno snabdeva organizam lecitinom. Stvar je u tome da masne kiseline, koje sadrži u sebi laneno sjeme, aktiviraju rad lojnih ćelija u tijelu, pomažući topljenju viška masti u organizmu. Zato je idealan produkt za mršavljenje. Pomaže u gubljenju suvišnih kilograma, kao i održavanju tjelesne težine u normali.

Od lanenog sjemena se pravi odvar, koji će pomoći na zdrav način gubljenju suvišnih kilograma, bez dijeta i gladovanja kao i održanju željene težine, bez jo-jo efekta. Preporučen od strane mnogih dijetologa, ovaj odvar je takođe veoma ljekovit i izuzetno koristan za ljude koje pate od gastritisa, čira na želucu, hroničnog zatvora i hemoroida. Pomoći će i u liječenju cistitisa i pijelonefritisa. Inače, odvar od lanenog semena posjeduje široki pozitivan spektar dejstva na ljudski organizam.

Uvarak od lanenog sjemena za mršavljenje – Recept

Priprema:

Navečer uraditi sljedeće: 3 žlice lanenog sjemena preliti s 1 litrom kipuće vode. Ostaviti da odstoji tijekom noći. Najbolje je koristiti termos bocu. Ako je nemate, koristite lonac ili posudu s poklopcem. Ujutro procijediti. Dobit ćete malo gušći (sluzav) napitak kojeg ćete piti. Sjemenke nemojte baciti, možete ih konzumirati uz doručak i večeru. Po želji možete ih zasladiti medom. Ukusno je.

Primjena:

Procijeđeni napitak se konzumira tijekom dana, 3-4 puta po 150 ml pola sata prije obroka.

Uvarak se priprema svaku večer za sutradan. Nemojte praviti zalihe. Uvijek mora biti svježe pripremljen.

Način konzumiranja:

Uvarak lanenog sjemena konzumira se 10 dana, poslije se pravi pauza 10 dana i nastavlja se ponovo, do postizanja željenog rezultata.

Na taj način možete regulirati tjelesnu težinu. Ne stvara ovisnost, mršavite zdravo i sigurno. Sve je individualno, ali da bi se smanjila tjelesna težina potrebno je 3-5 takvih tretmana.

Pijte puno vode tijekom dana.

Ovaj uvarak odlično smanjuje apetit, tako da za postizanje brzih rezultata (ako ga koristite u cilju mršavljenja),

S redovitim konzumiranjem, primijetit ćete pozitivne promjene u stanju kože koja postaje zdrava, zategnutija, elastičnija.

Prilikom mršavljenja, koža se neće opustiti, štoviše – rastvara se celulit!

Unatoč svim korisnim osobinama lana, ipak postoje kontraindikacije. Ne preporučuje se konzumirati:

– Kod problema s jetrom (ukoliko nemate ozbiljno oboljenje, dozu možete umanjiti i držati pod strogom kontrolom)
– Kod bubrežnih kamenaca (lan aktivno izvlači pijesak i kamenje, ali taj proces treba provoditi sustavno i strogo držati pod kontrolom)

Author: Zdravlje