LIMUN I BIJELI LUK: Izuzetna kombinacija za krvni pritisak i holesterol…

Limun i bijeli luk, da li ste ih kad jeli zajedno? Vjerujemo da niste, a trebali biste. Dobri su razlozi zašto. Naime, znate da i limun i bijeli luk nose mnoge zdravstvene prednosti.

Bijeli luk ima antibakterijska, antigljivična, antiupalna i antikancerogena svojstva. Osim toga, limun je bogat vitamnom C koji ima antioksidansno dejstvo, antiupalno i antikancerogeno.

Još ćemo vam napomenuti da je vitamin C termolabilan i zato ga nikad ne stavljajte u vruć napitak ili hranu Sačekajte da se ohladi, pa onda.

Da se vratimo temi, bijeli luk i limun u kombinaciji su još moćniji. Osim toga, neugodan miris bijelog luka se ama baš nikako neće osjetiti, ako u njega stavite limun.

Osim toga, ova kombinaija će smanjiti hoelsterol, krvni pritisak, te spriejčiti začepljavanje krvnih sudova i srčani udar. Naravno, potrebno je da se i pored toga zdravo hranite.

Ova kombinaciaj jeveoma dobra jer ubija ćelije raka, a i djeluje preventivno.

Evo na koji način je možete pripremiti:

Uzmite 4 glavice bijelog luka i 5 limuna. Luk očistite, isceckajte, a limun operite i ustitnite.

U blender stavite luk i limun, s tim da 3 limuna budu s korom, a 2 oguljena. Zatim dodajte 2 čaše vode. Izblendajte i stavite u teglu.

Konzumirajte 1 kašiku prije obroka. 2 puta dnevno.

Ako bolujete od raka, povećavajte dozu, a poslije mjesec dana primjene napravite pauzu od 10 dana.

Raspitajte se koliko puta godišnje je preporučljivo koristiti, s tim da ne trebate koristiti tokom cijele godine, već sa pauzama.

AKO JE OVA OBJAVA KORISNA, PODJELITE JE NA VAŠ PROFIL DA I DRUGI VIDE. HVALA.

Izvor: megagiga

Author: Zdravlje