LEKOVITI OBLOG PROTIV DISKUS HERNIJE – POMAŽE I LEČI

Dugo sedenje za računarom, prekomerna fizička aktivnost, povrede, loše držanje tela – ovo je samo nekoliko faktora koji dovode do hernija diskova. Gotovo trećina stanovništva ima ovu prilično opasnu i složenu bolest.Da bismo razumeli kako se leči intervertebralna kila, prvo hajde da shvatimo koja je to bolest.

HERNIACIJA INTERVERTIČNOG DISKA
Intervertebralni diskovi se nalaze između pršljenova. To su svojevrsni amortizeri koji se sastoje od supstance slične po konzistenciji gustom gelu. Ova supstanca se naziva nukleus pulposus. Zaštićen je vlaknima hrskavice ili prstenastim vlaknom.Tokom stresa ili povrede, prstenasti fibrosus se prekida, sadržaj diska izlazi u kičmeni kanal. Pritom komprimuje nervne završetke, izazivajući bol u leđima i udovima. Izlaz nukleusa pulposusa u kičmeni kanal je intervertebralna kila.Hernirani diskovi su češći u cervikalnoj i lumbalnoj kičmi, jer su ovo najbrži delovi grebena. Utrnulost u ekstremitetima, puzanje i peckanje su očigledni simptomi hernije diska.

Ako je bolest uznapredovala, možda će biti potrebna operacija. Ponašaćete se vrlo mudro ako se pravovremeno bavite prevencijom bolesti. Što pre započnete akciju, brže i lakše je izlečenje hernija diskova bez operacije.Ali ako se kila već formirala, muči vas akutni bol, a ne postoji način da posetite doktora, reći ću vam kako da lečite intervertebralnu kilu narodnim lekovima.Lekoviti oblog protiv diskus hernije100 g praha crvene gline  200 ml jabukovog sirćeta, 2-3 lista belog kupusA

PRIMENA

Mešajte glinu sa sirćetom dok ne dobijete masu konzistencije guste pavlake.
Stavite posudu sa smesom u ključalu vodu. Kada se glina zagreje, postaje žilava.Maknite smesu sa vatre i pustite da se ohladi nekoliko minuta.Nanesite ovu smesu na bolno mesto i nanesite lišće kupusa na vrh.Umotajte se peškirom i ostavite oblog dok bol potpuno ne nestane

Crvena glina sadrži veliku količinu bakra, koji pomaže u poboljšanju cirkulacije krvi u tkivima. Kupus i sirće mogu pomoći u smanjenju upale, otoka i bolova u pogođenom području.Pazite na leđa i intervertebralne diskove, održavajte dobre navike tokom života. Vežbe poput istezanja i joge pomažu u održavanju elastičnosti kičme. Bavite se plivanjem, gimnastikom – i zaboravićete na probleme sa leđima, održavajte kičmu zdravom dugo vremena.Veoma je važno piti najmanje 1,5 litara vode dnevno. To će vampomoći da održite nivo tečnosti u svom telu tako da ono pravilno funkcioniše i oporavi se nakon napora.Ako imate intervertebralnu kilu, ne biste se trebali boriti protiv problema sami. Recite nam o svom problemu u komentarima. Sigurno među čitaocima ima onih koji znaju dokazane, pouzdane, efikasne alate koji će pomoći da se izbore sa bolešću. Podelite ovaj članak sa svojim prijateljima!

Preuzeto sa: DNEVNI.RS

Author: Zdravlje