KUĆA ĆE VAM SE CAKLITI: Dodajte 1 Neočekivani Sastojak U Vodu I Zaboravite Na Prašinu I Do 7 Dana

Ovaj metod koriste čak i mnogi muzeji širom svijeta.
Prašinu nećete vidjeti nekoliko dana – dovoljno je dodati glicerin u vodu, pa njome prebrisati stan. Evo pet načina na koje možete iskoristiti glicerin u domaćinstvu:

1. Blistavo čisti podovi
Da biste brzo i efikasno očistili prljave podove, samo dodajte nekoliko kapi glicerina u kantu sa vodom. Da biste to uradili, dodajte malo glicerina u posudu sa vodom. Pokvasite krpu tom vodom i prebrišite površine. Prašinu nećete vidjeti bar nekoliko dana. Ova metoda čišćenja se koristi u muzejima.

3. Uklanja fleke sa odjeće
Par kapi glicerina stavite na fleku i isperite sve sa vodom u koju ste dodali malo soli. Da biste uklonili fleku od čaja, kafe ili čokolade, samo napravite smjesu od glicerina i soli, nanesite na fleku i nakon pola sata operite fleku.
4. Pravilno održava kožni namještaj
Ukoliko ste kožni nameštaj izgrebali, samo ga prebrišite pamučnom krpom koju ste umočili u glicerin. Ponovite postupak dva do tri puta.
5. Prozori
Pomiješajte glicerin i etil al*ohol u razmjeri 1:10 i ovom smjesom prebrišite prozore. Dugo vremena ni prašina, ni prljavština neće narušiti čistoću vaših prozora, piše Kurir.

Author: Zdravlje