KOMARCI VAM NEĆE PRIĆI NI BLIZU UZ OVA 4 TRIKA: Evo kako da vas u kući ne muče dosadne “zujalice” koje prenose bolesti

60e9ec91-4e84-419f-b73f-73da0a0a0a64-koma-690x480-1.jpg

KOMARCI VAM NEĆE PRIĆI NI BLIZU UZ OVA 4 TRIKA: Evo kako da vas u kući ne muče dosadne “zujalice” koje prenose bolesti

Komarci ne samo što su dosadni, već mogu i da vas izujedaju i uzrokuju svrab, ali i bolesti. Evo kako da ih držite podalje od svoje kuće! Komarci su problem sa kojim se tokom ljeta suočavamo na dnevnoj bazi. Pored toga što umeju da budu užasno iritantni – znate situaciju kad legnete da spavate, a on vam zazuji negdje oko uha – već mogu ida prenesu bolesti poput virusa Zapadnog Nila ili da ostave “pečate” od ujeda koji užasno svrbe. Dakle, jasno je da postoji više razloga zbog kojih bismo voljeli da komarce držimo što dalje od svojih domova, a dobra vijest je da je to moguće uz nekoliko jednostavnih caka.

Jedan od načina da se odbranite od komaraca je da posadite bosiljak jer miris ove biljke tjera dosadne “zujalice”.Ono što još treba da uradite je da izbacite bilo kakve posude sa vodom iz kuće jer se komarci razmnožavaju u stajaćoj vodi. Mirisni štapići takođe mogu da budu od pomoći u borbi protiv komaraca jer ovi insekti ne vole dim odnosno aromu koju oni oslobađaju. Najbolje je da birate štapiće sa mirisima eukaliptusa, karanfilića i citronele jer upravo ti mirisi rasteruju komarce.

Još jedna stvar koja može da vam pomogne da držite komarce podalje od svog doma definitivno nije mirišljava kao mirisni štapići, ali je vjerovatno već imate u kući, a riječ je o bijelom luku. Ovi insekti nikako ne vole miris bijelog luka, zbog čega je dovoljno da u neki ćošak kuće stavite nekoliko čenova i tako se riješite komaraca.

(novi.ba)

Author: Zdravlje