KANALIZACIJA NEPODNOŠLJIVO ZAUDARA IZ WC ŠOLJE: Evo kako da se riješite smrada za 20 minuta, trebaju vam samo 3 sastojka

5cf3addf-e6d8-4dbf-80f4-34360a0a0a64-solja-690x480-1.jpg.pagespeed.ce_.MeXcSx2v8c.jpg

KANALIZACIJA NEPODNOŠLJIVO ZAUDARA IZ WC ŠOLJE: Evo kako da se riješite smrada za 20 minuta, trebaju vam samo 3 sastojka

Kada u kupaonici osjećate neugodan miris kanalizacije, važno je djelovati brzo, zbog higijene i zaštite zdravlja cijele obitelji, posebice djece i starijih. Ovaj problem najčešće se događa u kupaonicama koje se ne koriste često, jer voda u razvodnoj kutiji (sifonu) i cijevima nije protočna, teže ispari pa se javlja neugodan miris.

Prva i učinkovita pomoć je pustiti vodu u WC školjku a u sifon ubaciti 25 dag sode bikarbone. Pustite barem 20-ak minuta, soda će se zapjeniti, a nakon toga ponovo pustite vodu. Nakon ispiranja u sifon dodajte 2 dl destilirane vode pomiješane s bijelim vinskim octom.

Ostavite pola sata pa tek tada ponovo pustite vodu iz WC-a. Vinski ocat eliminirat će neugodne mirise i iz sifona i odvoda. Razlog neugodnih mirisa može biti i loš razvoda odvoda. Problemu se može doskočiti stalnom dezinfekcijom slivnika i svih odvodnih cijevi. Dobro u slivnike svakih mjesec dana uliti i ostaviti preko noći neko od ekoloških sredstava za čišćenje i tužiti majstora koji je napravio loš razvod kanalizacije (nagibe, pad…) Naravno, uz uvjet da s njim imate potpisani ugovor i uredno izdan račun s njegove strane. Koristite li kemijska sredstva, slijepo se držite uputa proizvođača. Kad riješite problem, svoju kupaonicu razveselite ugpodnim mirisima soli, mirisnih svijeća, eteričnih ulja… (novi.ba)

Author: Zdravlje