KAD OVO PROČITATE, KORU OD LIMUNA VIŠE NIKAD NEĆETE BACITI: 6 genijalnih primena za koje sigurno niste znali!

Svi već dobro znamo koliko je limunkoristan za naše zdravlje, a naročito za jačanje imunog sistema, a da li ste znali da je i kora od limuna jednako korisna.

Evo kako se sve može iskoristiti:

1. Uklanja neprijatne mirise
Kora od limuna upija sve neprijatne mirise Možete je staviti na dno kante ili u vaše patike ili cipele, ukoliko imate problem sa neprijatnim mirisima stopala.
2. Očistite mikrotalasnu
U činiju sa vodom stavite koru od limuna, pa u mikrotalasnu. Uključite na najjaču temperaturu i grejte oko 5 minuta. Na ovaj način bakterije će nestati kao i neprijatni mirisi koji se čestom upotrebom stvaraju.

3. Oterajte mrave
Limun ima prirodnu aromu koja je odbojna za mrave, tako da ćete se na ovaj način, lako i bezbolno rešiti malih napasti. Dovoljno je da koru od limuna postavite ne “problematična” mesta.
4. Ovežite frižider ili mašinu za posuđe
Stavite nekoliko kora od limuna u frižider, masinu za posudje ili rernu. One će apsorbovati neprijatne mirise i dati vašem frižideru svež i prijatan miris.

5. Čišćenje kože
Korom od limuna očistite lice ukoliko imate problem sa aknama ili kožom koja se brzo masti. Na ovaj način regulisaćete lučenje sebuma, ali ćete i smanjiti fleke i izjednačiti ten.
6. Izbeljivanje zuba
Sadržaj kiseline u kori limuna može vam pomoći da eliminišete mrlje na zubima. Zube trljajte unutrašnjim, belim delom kore limuna nekoliko minuta. Nakon toga isperite mlakom vodom. Tretman ponavljajte s vremena na vreme.

stilkurir.rs

Author: Zdravlje