KAD GOD KUPITE PAPIR ZA PEČENJE, URADITE 1 STVAR: Trik para vrijedi, kako se ovog prije nismo sjetili?

Nova upotreba papira za pečenje – biće vam čistija kuhinja ako probate ovaj trik! Kuhinjski elementi kao da “upijaju” masnoću, zar ne? Svaka domaćica zna koliko je teško skinuti kombinaciju prašine i masnih isparenja koji se prosto skore u naslage koje je teško oribati.

Imamo odličan savet za vas! Postavite po jedan list papira za pečenje na gornje površine i on će skupljati te masne pare i prašinu. Znamo da mnoge žene misle kako je bolje tu staviti papir za pakovanje. Ali, budimo iskrene: koliko nam posla treba da isječemo odgovarajuću dimenziju, koliko često zaboravimo da kupimo novu rolnu papira? Koliko vremena potrošimo da izaberemo odgovarajući desen, iako znamo da se ove površine i ne vide?

Papir za pečenje rješava sve te problemčiće. Ne treba vam podsetnik – kad kupite novo pakovanje, tad je i vreme za zamenu. I da ne zaboravimo – ne može ni kuhinjski ubrus da posluži kao zamena – suviše je lagan i papiri će leteti sa ormarića pri prvoj promaji. Ako su kuhinjski elementi visoki, ovo će vam biti veliko olakšanje. Gornje površine su često najprljavija mesta u kuhinji, a ovako će održavanje biti mnogo jednostavnije. Ako se pojavljuju insekti u kući, slobodno možete na ovaj papir da postavite i neko domaće sredstvo protiv bubašvaba, a ribanje više neće biti potrebno.

Izvor: Lepa&Srećna/Novi.ba

Author: Zdravlje