KAČAMAK DIJETA JE HIT U SVIJETU: Za samo 4 dana 4 kilograma manje masnoće…

Jako je zdrava i popularna…

Kačamak dijeta koja traje 4 dana obezbijediće vašem tijelu neophodne vitamine i minerale, očistiti crijeva i ubrzati metabolizam.

Svima nam u nekom trenutku treba brzo rješenje koje će nam pomoći da skinemo nekoliko kilograma viška u kratkom roku. Najbolje rezultate daju rješenja koja prijaju našem stomaku, a baš takav je kačamak!

Kompleksni ugljeni hidrati u kombinaciji sa vlaknima iz palente dugo se vare, pa nas dugo drže sitim, a pritom stimulišu dobro varenje i sprječavaju zatvor, koji je česta posljedica brzinskih dijeta.

Sa druge strane, kačamak dijeta koja traje 4 dana obezbijediće vašem tijelu neophodne vitamine i minerale, očistiti crijeva i ubrzati metabolizam. Takođe, palenta će pomoći da se ublaži i nivo holesterola u krvi.

Palenta,
Palenta,

1. Dan:

– 400 g palente, 1 krastavac, 1 paradajz, 1 jabuka, 2 litre vode.

2. Dan:

– Duplirajte meni iz prvog dana.

3. Dan:

– 400 g palente, 300g zelene salate, 200g svježeg kupusa, 2 šargarepe, malo limunovog soka i 1 kašičica maslinovog ulja, 2 litre vode, 3 šolje zelenog čaja bez šećera.

4. Dan:

– Duplirajte meni iz trećeg dana.

Palenta,
Palenta,

Postupak kuhanja palente:

Da bi vam kačamak pomogao u mršavljenju, morate da ga kuhate bez mlijeka, šećera ili putera.

Sastojci:

– 50g palente

– 200ml vode

– pola kašičice maslinovog ulja

Maslinovo ulje,
Maslinovo ulje,

Priprema:

Blago isperite živu palentu čistom vodom. 200ml vode sipajte u šerpu i vrlo malo posolite. Ostavite da proključa pa dodajte palentu. Kuhajte na niskoj temperaturi 15-20 minuta. Kad se skuha, dodajte maslinovo ulje i promiješajte. Dok ste na kačamak dijeti, pijte puno vode i jedite male porcije kad osjetite glad.

Izvor: Stil.kurir.rs

Author: Zdravlje