ISCIJEDILA SAM BUBULJICU PRIJE SPAVANJA I PROBUDILA SE OČAJNA: Kad sam otišla kod ljekara, rekao mi je da sam mogla da UMREM!

6353e190-1064-4ab5-95e8-4ac10a0a0a64-3220126-collage-ls-1-690x480-1.jpg

ISCIJEDILA SAM BUBULJICU PRIJE SPAVANJA I PROBUDILA SE OČAJNA: Kad sam otišla kod ljekara, rekao mi je da sam mogla da UMREM!

Dobro je poznato da dermatolozi nikako ne savjetuju cijeđenje bubuljica na svoju ruku, jer se tako može izazvati suprotan efekat i stvoriti upalni proces. Iako mnogi o tome ne razmišljaju dok cijede bubuljicu, jedna djevojka je na svojoj koži osjetila to da je zbog jedne obične bubuljice stavila u rizik svoje zdravlje. Naime, Tila Brimblekomb je imala bubuljicu na bradi koja je dugo stajala. Kada je shvatila da neće sama od sebe proći, odlučila je da je iscijedi i to se ispostavilo kao greška koju je još skuplje mogla da plati. Tila je bubuljicu istisnula prije nego što je otišla na spavanje, a ujutru se probudila sa otečenom bradom.

Tila je naime dobila infekciju, zbog čega sada upozorava ostale devojke. Ljekar joj je dao antibiotike, a ona je u viralnom snimku koji je objavila na TikToku rekla: “Ako imate bubuljicu i niste sigurni da li je to zaista najobičnija bubuljica, a ne neka ozbiljnija nečistoća na koži lica, moj vam je savjet da je ne dirate”, počela je svoje izlaganje.
“Ja sam počela da primećujem malu bubuljicu koja mi je bila na bradi, ali se za razliku od klasične, nalazila nešto malo dublje u mojoj koži i mislila sam da će nestati sama od sebe. Ipak, to se nikad nije dogodilo i, umjesto da sam je ignorisala kao što je trebalo, ja sam odlučila da je istisnem”, rekla je djevojka i dodala:

“U sljedeća 24 sata nakon što sam je istisnula, počela sam da osjećam neizdrživu bol. Znala sam da nešto nije u redu. Došlo je do infekcije od koje sam, kako mi je kasnije objasnio ljekar, mogla i da umrem. Na svu sreću, došla sam dovoljno rano, pa nije bilo pogoršanja”, objasnila je. Njen snimak sakupio je nekoliko miliona pregleda, a mnoge djevojke su napisale da im se slična stvar dogodila. “Ovo se dogodilo i meni, završila sam sa ožiljkom na licu koji mi je svakodnevni podsjetnik na to da više nikad ne smijem ni da taknem bubuljicu, a kamoli da pokušam da je iscijedim”, napisala je jedna korisnica. (novi.ba)

Author: Zdravlje