IDEALNA KOMBINACIJA OD 2 SASTOJKA KOJA ČISTI JETRU I TOPI MASNE NASLAGE U REKORDNOM ROKU…

 

Ekstra djevičansko maslinovo ulje s limunovim sokom pretvara se u moćan prirodni lijek sposoban dati našem tijelu plus hranjive sastojke, ali ne samo: ono je također u stanju ublažiti određene bolesti i izbjeći dosadne komplikacije

1. Za borbu protiv probavnih problema

Konzumiranje ovog prirodnog lijeka natašte izvrsna je opcija za borbu protiv zatvora i probavnih problema. Maslinovo ulje djeluje kao prirodni laksativ, dok limun smanjuje upalu i poboljšava crijevni prolaz. Možete ga uzeti ako patite od crijevnih plinova, trbuha ili prekomjerne kiselosti.

Foto: pixabay.com

2. Pročišćava tijelo

I limunov sok i maslinovo ulje imaju detoksikacijska svojstva koja pročišćavaju tijelo. Kombinacija ova dva sastojka pospješuje i olakšava uklanjanje toksina, poboljšava rad jetre i žučne kese i stvara prepreku koja štiti od oštećenja ćelija izazvanih slobodnim radikalima.

3. Reguliše holesterol

Zdrave masti koje nam donosi maslinovo ulje idealne su za regulaciju lipida u krvi i sprečavanje stvaranja naslaga u arterijama. Njegova redovna konzumacija pomaže u kontroli nivoa lošeg holesterola, povećavajući nivo dobrog holesterola i izbjegavajući neravnotežu triglicerida.

Foto: pixabay.com

4.Smanjuje bol u zglobovima

Uzimanjem kaćikice maslinovog ulja i limunovog soka na prazan želudac moguće je smanjiti upalu u zglobovima i posljedično reumatske bolove. Budući da antioksidanti prisutni u ovom lijeku pomažu u suzbijanju oksidativnih oštećenja i olakšavaju uklanjanje toksina, njegova redovita konzumacija zdrav je i prirodan način za sprečavanje bolesti povezanih sa zglobovima.

5. Poboljšava izgled kože, kose i noktiju

Ovaj jednostavan lijek također je izvrsna alternativa uobičajenim kremama za zaštitu slabih noktiju koji se lako peru ili lome. Njegova direktna primjena pomaže im u održavanju hidratacije. Zahvaljujući svojim antiseptičkim i adstringentnim svojstvima, ovaj prirodni eliksir je i snažno sredstvo za borbu protiv problema kože i peruti.

Foto: pixabay.com

6. Pojačajte gubitak masnog tkiva na trbuhu

Ovaj lijek sam po sebi nije pravo sredstvo za sagorijevanje masti, već djeluje kao dodatak koji olakšava gubitak suvišnih kilograma. Njegova svojstva poboljšavaju obavljanje funkcija jetre i žučne kese, dva osnovna organa u probavi i metabolizaciji masti.

Njegove esencijalne masne kiseline imaju snažnu zasićujuću, diuretičku i protuupalnu moć, što pospješuje gubitak kilograma. Te iste kiseline pospješuju razgradnju masti koje se akumuliraju u trbušnom području, a vremenom pomažu i smanjenju rizika od srčanog udara.

Foto: pixabay.com

7. Poboljšati cirkulaciju

Maslinovo ulje ima antikoagulantna svojstva koja pomažu u poboljšanju cirkulacije krvi, izbjegavajući tako začepljenje krvnih žila. Redovni unos, kao i lokalna primjena, stimuliraju protok krvi i sprečavaju stvaranje proširenih vena.

8. Drži krvni pritisak pod kontrolom

Antioksidanti i minerali prisutni u sastojcima ovog prirodnog lijeka posebno su korisni onima koji pate od visokog krvnog pritiska. Konzumacija ovog lijeka natašte kontrolira skokove krvnog pritiska i poboljšava srčani ritam.

9. Sprečava prerano starenje

Kašika ovog eliksira maslinovog ulja i limunovog soka daje ćelijama našeg tijela veliku opskrbu antioksidansima i hranjivim sastojcima koji mogu spriječiti prerano starenje. Sadrži vitamin E, snažni antioksidans koji smanjuje rizik od oboljenja srca i artritisa, a istovremeno odgađa stvaranje bora. Takođe pruža mononezasićene i mineralne masti, idealne za jačanje jetre, bubrega i probavnih funkcija našeg tijela.

Priprema

Pomiješajte dva sastojka i uzimajte po žlicu natašte svakog dana prije doručka.

Izjava o odricanju odgovornosti:

Ovaj sadržaj, uključujući savjete, pruža samo generičke informacije o zdravstvenim dobrobitima određenih prirodnih proizvoda. To ni na koji način nije zamjena za kvalificirano medicinsko mišljenje. Za više informacija uvijek se obratite specijalistu ili svom porodičnom doktoru. Fazon.info ne preuzima odgovornost za ove informacije.

Source featured image: Flickr.com. By Alabama Extension licencesed under CC0 1.0

Izvor: agricolabevere.it

Author: Zdravlje