GINEKOLOG MI JE REKAO DA IMAM CISTE I MIOME: Napravila sam ovaj napitak i moji problemi su NESTALI ZA 4 DANA!

 

Ciste i miomi se često javljaju na jajnicima i pogađaju veliki broj žena.

Iako miomi i ciste nisu opasni, ipak ih ne smijete zanemarivati, jer mogu dovesti do ozbiljnijih stanja.

Preporučujemo vam da napravite ovaj prirodni lijek i riješite ove probleme:

Potrebno vam je:

Pola litra soka od repe
Med (0.25 kg)

Napravite sok od repe, a onda ga u blenderu pomiješajte sa medom. Dobijeni napitak pijte po jednu čašu nakon doručka, jednu u toku ručka i jednu nakon večere.

Ciste na jajnicima čest su problem žena skoro svih uzrasta ali ipak najčešće pogađaju žene u reproduktivnom periodu. U suštini predstavljaju šupljine ispunjene tečnošću na jednom ili oba jajnika. Na jednom jajniku može da ih bude i više.

Ova dijagnoza uplaši svaku ženu ali u najvećem broju slučajeva strah nije opravdan, pošto većina cista nestane spontano. No za svaki slučaj ih je potrebno kontrolisati a ukoliko se desi da se cista sama ne povuče, treba početi sa liječenjem.

Izbor terapije zavisi od uzroka koji je doveo do nastanka ciste. Za ciste koje se i posle dužeg vremena ne povuku, preporučuje se uzimanje kontraceptivnih pilula. Pilule se uzimaju između pola godine i 9 mjeseci a ukoliko se i posle ove terapije ne povuku, a veličina im premašuje 5 centimetara, neophodno ih je operisati.

Na isti način se liječe i ciste kod trudnica, koje ovaj problem pogađa jednako često kao i druge žene njihove dobi. Trudnice pritom treba da znaju da operacija nikako ne ugrožava plod.

Kada je riječ o simptomima, na dobroćudne ciste ukazuju:

  1. napetost u dojkama
  2. bol u donjem dijelu stomaka
  3. napetost i pritisak na debelom crijevu ili bešici
  4. poremećaj menstrualnog ciklusa ili produženo menstrualno krvarenje

Izvor: novi.ba

Author: Zdravlje