Fantastični rolat mačije oči

2 jajeta,140 grama šećera,200 grama putera,100 ml mlijeka,100 grama mljevenog keksa,100 grama mljevenih oraha,jedan list oblatne,8 komada čokoladnih bananica.

Priprema

U zdjelu dodajte jaja i šećer te dobro izmiješajte mikserom. Zatim smjesu kuvajte na pari oko 20 minuta (miješajte sve vrijeme). Nakon toga zdjelu maknite sa strane i dodajte izrezani puter. Vratite na paru i miješajte dok se puter ne istopi.

Prebacite smjesu u drugu posudu te dodajte mlijeko, keks i orahe. Ostavite smjesu da se dobro ohladi, da ne bi topila čokoladu na bananicama. Primijetićete da se lagano steže, tako će vam biti lakše razmazivati.List oblatne zamotajte u dvije vlažne krpe i ostavite tako 45 minuta. Nakon što uklonite krpe, primijetićete da je oblatna savitljiva. Okrenite je manjim kockicama prema gore. Premažite oblatnu ohlađenom kremom.

Bananice poslažite po dužem dijelu oblatne, uz ivice. Za svaki dio biće vam potrebno po 4 bananice. Zarolajte oba kraja prema sredini, dok se ne spoje. Prebacite rolat na tacnu i stavite ga u frižider. Nakon što se dobro stegne, rolat izrežite i uživajte.

Izvor: kolaci.biz

Author: Zdravlje