EFIKASAN NAČIN DA ZAUVIJEK OTJERATE KOMARCE: Italijani koriste ovaj trik VIJEKOVIMA

Ljeti volimo da se družimo u bašti ili na terasi. Čaša vina, dobra knjiga ili veselo društvo je savršen recept za uspješno veče
Nažalost, komarci vas mogu odgovoriti od druženja na svježem vazduhu. Na sreću, postoji jednostavan trik koji će vam omogućiti da se zauvijek riješite nepozvanih gostiju.

Koliko puta ste čuli karakteristično zujanje pored uha dok se opuštate u bašti? Ništa vas ne može uznemiriti kao komarci. Zbog toga ćemo koristiti preparate iz prodavnice, ali hajde da pokušamo prirodnim metodom. Stvarno funkcioniše. U vašoj bašti ili na terasi vrijedi imati začinsko bilje koje komarci ne vole – to su pepermint, matičnjak, bosiljak i ruzmarin. Još jedno jednako efikasno rješenje je upotreba prirodne mješavine koja će zauvijek otjerati komarce.

Vjerovatno imate sve što vam je potrebno:

-Jedna plastična čaša
-Sirće
-Kora limuna
-Kriške luka
Samo uzmite čašu, napunite je sirćetom i dodajte malo limunove korice i kriške luka unutra. Ova “smrdljiva mješavina” biće zaista nepodnošljiva za komarce. Pripremite oko pet ovih napitaka i stavite ih na terasu. Garantujemo da komarci više neće remetiti vaš mir.

novi.ba

Author: Zdravlje