Doživite stotu: Samo jedna kašičica ovog prirodnog lijeka čini čuda za zdravlje!

Bijeli luk i med - Doživite stotu, dovoljna je jedna kašika ovog lijeka

Bijeli luk je poznat po svojim ljekovitim svojstvima i ako ga dodamo u med pravi je pogodak za cjelokupno zdravlje. Pokazao se kao izuzetno koristan za srce jer smanjuje visok krvni pritisak, holesterol i sprječava bolesti…

Tu su i uobičajeni zdravstveni problemi koje konzumacija bijelog luka ublažava ili potpuno uklanja (polenske alergije, prehlade i gripu, ujede insekata i infekcije). On također jača imuni sistem i oslobađa organizam od toksina.

Najbolje je jesti ga sirovog jer tako njegov aktivni sastojak, alicin, ostaje u svom prirodnom obliku. Kako biste izbjegli neprijatan miris po kome je prepoznatljiv pomješajte ga sa medom.

Bijeli luk i med za zdravlje

Bijeli luk i med za mršavljenje
Kada uzmete bjeli luk i med na prazan stomak vi nahranite svoj organizam svim neophodnim nutritijentima dok istovremeno ova mješavina smanjuje osećaj gladi. To dalje smanjuje stres i proizvodnju hormona stresa-kortizola čiji nivo raste kada trpite stres izazvan osećajem gladi. Zapravo med i bjeli luk djeluju relaksirajuće na naš organizam.

Bijeli luk i med za imunitet
Zahvaljujući bjelom luku vaš imunitet je jači i lakše se bori sa klicama izazivačima bolesti. Zdrav i jak imuni sistem je takođe bitan za prevenciju ozbiljnih rizika kao što je pojava kancera. Zato je važno da preduzmete sve što je u vašoj moći kako biste se zaštiitli. Kombinacija meda i bjelog luka je jednostavan, lak i jeftin način da učinite nešto za svoj imunitet.

Bijeli luk i med za potenciju
Svakog dana pojesti po dva-tri čena. Uz to, jednu kašičicu usitnjenog bijelog luka preliti sa 400 ml hladne vode. Neka odstoji jedan sat. Piti po 100 ml tri puta dnevno prije jela. Poboljšava lučenje polnih žlijezda.

Med sadrži mineral bor koji je povezan s visokom razinom testosterona (med za potenciju). Također, bogat je i azot-monoksidom koji pročišćava krvne vene za stvaranje erekcije. Svi proizvodi od meda obiluju vitaminima, aminokiselinama i flavonoidima koji su neophodni za energiju i cirkulaciju.

Priprema:

Nasjeckati 2-3 čena bijelog luka
Izmiješate ovo sa 1 kašičicom meda

Uzimajte ovaj lijek svaki dan. Za sedam dana, osjećati ćete se mnogo bolje i snažnije.

PRUZETO SA:http://www.narodnilijek.com

Author: Zdravlje