DA ŠTITNJAČA RADI KAO SAT: Ovaj zapis od čuvarkuće dovodi njen rad pod kontrolu!

U potpunosti vam pišemo dva veoma dobra recepta za zdravlje naše štitnjače.
Štitnjača je endokrina žlijezda, a ona se nalazi u prednjem donjem dijelu našeg vrata. Ono što je njena funkcija je proizvodnja hormona štitnjače, oni se oslobađaju u krv i prenose u sva tjelesna tkiva. Poremećeni rad štitnjače dovodi do mnogih raznih zdravstvenih tegoba poput umora, nemira, debljanja, gubitka kilograma i drugih. Ovisno o određenom problemu, znakovi poremećaja štitnjače mogu varirati i razvijaju se postupno. Međutim, žene su osjetljivije na probleme sa štitnjačom od muškaraca i mogu dovesti do problema sa menstrualnim ciklusom, problema tijekom trudnoće i poteškoća u zatrudnjenju.

Ispod vam donosimo neke od najčešćih simptoma slabog rada štitnje žlijezde:
  • Suha koža
  • Promukli glas ili neobičan osjećaj u vratu
  • Hipertenzija
  • Bolovi udova i mišića
  • Visoka razina kolesterola
  • Promjene apetita
  • Iscrpljenost
  • Stanjivanje kose
    Problemi sa štitnjačom rezultat su nedostatka joda, jer u slučaju niske razine joda. Štoviše, hipotireoza je također povezana s nedostatkom selena i njegove dovoljne količine smanjuju rizik od otekline štitnjače ili guše.

Uz ovaj narodni lijek možete regulisati nivo potrebnih elemenata za zdrav rad štitnjače: Ova smjesa uspješno liječi miome i ciste na maternici te probleme sa štitnjačom. Djeluje detoksikacijski, pa se zato preporučuje nakon neumjerenosti u jelu i piću. Pomiješana sa vrućom vodom, smjesa čuvarkuće i meda snižava temperaturu.
Kako koristiti čuvarkuću i med: Sameljite 750 g listova čuvarkuće i pomiješajte ih s kilogramom meda. Uzimajte jednu žlicu ujutro natašte i tijekom dana jednu do dvije žlice.
Takođe možete spremiti i recept od crnih oraha i meda: Trebat će vam 40 mladih oraha i jedan kilogram meda.
Evo i kako se priprema ova kombinacija: Operite orahe, osušite ih i stavite u teglu. Dodajte med i ne pokrivajte ga, već ostavite staklenku na mjestu gdje će 40 dana biti stalno izložena sunčevoj svjetlosti. Nakon toga procijedite i ulijte tekućinu u staklenu bocu.

A sprema se na ovaj način: Pijte kašičicu ovog lijeka svako jutro, natašte. Napravite i vi neki od ova dva recepta, ne košta. I svakako pored toga u svakom slučaju vršite redovne posjete svom doktoru.
Ostajte zdravi!

Author: Zdravlje