Cvekla i med: Napitak uz koji sam izliječila ciste i miome

Cvekla i med: Napitak uz koji sam izliječila ciste i miome – Sve za zdravlje

Ono što može da ukaže na prisustvo mioma žene često zanju da pomiješaju sa menstrualnim bolovima ili čak i grčevima u stomaku. Dobro je poznata stvar da svaka žena ima jedinstevene bolove i stepene bolova prilikom menstruacije, pa i ne čudi da se desi da pomiješaju vrste bolova.

Kako sve može da se izliječi miom?

Miomi su veoma blisko povezani sa estrogenom i zato mnogi savjetuju posebne režime ishrane pomoću kojih se može sniziti estrogen. Iz ishrane treba odmah izbaciti hranu koja sadrži zasićene masnoće, mliječne proizvode i rafinisani šećer.

Dva odlična recepta za liječenje cisti i mioma:

Sok od cvekle i meda:

Sastojci koji su vam potrebni:

  • Pola litra soka od cvekle
  • Med (0.25 kg)

Upute za pripremu:

Napravite sok od cvekle i pomiješajte sa medom u blenderu. Dobijeni napitak pijte po jednu čašu nakon doručka, jednu u toku ručka i jednu poslije večere.

Med i čuvarkuća

Popularan narodni melem za liječenje mioma. Treba samljeti 300 grama listova čuvarkuće u 500 grama domaćeg meda, koje treba ostaviti u frižideru mjesec dana. Konzumira se tako što se svako jutro prije doručka pojede po kašika ovog melema.

Nažalost, dosta žena se bori sa ovim, a sami simptomi se teško prepoznaju.

Treba se pridržavati rutinskog pregleda kod ginekologa na svakih 6 mjeseci – jer se nikad ne zna kad se može pojaviti taj nezgodni miom.

Preuzeto sa:SVE ZA ZDRAVLJE

Author: Zdravlje