Čuveni ruski doktor koji leči predsednika Putina: „Ovaj aparat hitno izbacite iz svoje kuće“…

Čuveni imunolog Bogdan Vladimirovič Gorodiski upozorava na poguban uticaj hroničnog stresa i štetnog elektromagnetnog zračenja
Član medicinskog tima predsednika Rusije Vladimira Putina, akademik Bogdan Vladimirovič Gorodiski održao je predavanje u Subotici. U prepunoj Velikoj većnici Gradske kuće, žiteljima najsevernijeg srpskog grada govorio je o imunitetu i uzrocima svih bolesti. Gorodiski koji je na čelu naučnog instituta pri administraciji ruskog predsednika, drugi je lekar iz Putinovog medicinskog tima koji je boravio na severu Srbije.

Pre njega, početkom novembra, u osam mesnih zajednica opštine Vrbas, stanovništvo je pregledao dr Viktor Belinski. Subotičani su dva sata netremice slušali predavanje dr Gorodiskog, nosioca najviših ruskih odlikovanja, člana Ruske i Evropske akademije prirodnih nauka. Govorio im je o poslednjim naučnim istraživanjima za očuvanje zdravlja, o prevremenom starenju i svemu onome, pozitivnom i negativnom, što u zdravstvenom pogledu donosi savremeni način života.
– Pad imuniteta za posledicu ima oko 3.000 bolesti, a hronični stres i uticaj elektromagnetnih polja iz savremenog okruženja najčešći su uzroci – rekao je dr Gorodiski. – Za snažan i zdrav organizam neophodno je piti 30 mililitara vode na kilogram težine, poslednji obrok treba da bude oko 19 časova, a mikrotalasnu pećnicu izbacite iz svojih domova.

Postoje fizičko i mentalno zdravlje, koji su, po mišljenju cenjenog doktora, neraskidivo vezani.
– Medicina 21. veka je pred velikim izazovom, jer postojećim metodama ne može da reši problem degeneracije ćelija i ubrzanog starenja organizma – kazao je dr Gorodiski. – Potrebno je da koristimo metode koje će taj proces preokrenuti u proces regeneracije, obnavljanja organizma. Osim toga, drugi veliki problem, kako kaže ruski akademik, čine tihe i spore, gotovo neprimetne infekcije, koje mnogi ne znaju da imaju. Baš one mogu da budu uzročnik teških oboljenja poput hroničnog herpesa koji vremenom dovodi do multiple skleroze.

– Veliki problem je uticaj elektromagnetnih polja koja nas okružuju – naglasio je dr Gorodiski. – Primera radi, trafostanice bi trebalo da budu bar 1.500 metara od naselja, a one se često nalaze i na 50 metara. Njihov uticaj na čoveka je ozbiljan. Kada mobilni približimo uhu štetno zračenje prodire u mozak na dubini od šest do osam centimetara i isključuje imuni i endokrini sistem organizma. Običan kompjuter zrači osam tipova zračenja koji uništavaju nervni sistem i utiču na štitastu žlezdu stvarajući probleme u organizmu. Tu su i stanice mobilne telefonije, radio-aparati i televizori, jer utiču na bolesti nervnog sistema. Ljudi ne razmišljaju o tome da često mesto na kome žive narušava njihovo zdravlje. Ima mnogo geopatogenih zona.

Stres je takođe izuzetno opasan zato što uništava endokrini i imuno sistem. Naročito život u konstantnom stresu. Imunolog svetskog renomea poručio je i da je tajna dobrog zdravlja u jednostavnim navikama koje bi svaki čovek mogao da primeni. To su, na primer, pravilno disanje, uzimanje dovoljno kvalitetne vode, umerena i zdrava ishrana, šetnja, plivanje, vedre i pozitivne misli, i molitve.

(Novosti.rs)

Author: Zdravlje