ČUVENA DOKTORICA OTKRIVA: Radite ovo svaki dan i izliječite se od svake bolesti…

JDr. Slađana Velkov je rođena u Skoplju, a odrasla je u Srbiji. Studirala je medicinu u Nišu i Skoplju, gdje je i diplomirala. Radila je za Ujedinjene nacije u Makedoniji, kao doktor opšte prakse u Hitnoj pomoći u Vranju i u Kuvajtu kao doktor i menadžer za razvoj medicine. Posljednjih nekoliko godina bavi se besplatnim obrazovanjem o samoizlječenju pravilnom ishranom i načinom života. Održala je preko stotinu predavanja, radio i TV gostovanja u Saudijskoj Arabiji, Indiji, Srbiji, Makedoniji, Kuvajtu, Španiji, Bugarskoj i Australiji. Veliki je zagovornik prevencije bolesti u vidu zdravog načina života i prava izbora na vakcinisanje.

Ona tvrdi da ova dijeta i savjeti za zdrav način života pomažu kod svih bolesti, a da je poštovanje svakog od njih od velike važnosti za kompletno izliječenje.
– U toku prvog sata nakon izlaska ili prije zalaska sunca gledajte u Sunce. Počnite sa 10 sekundi, povećavajte 10 sekundi svakog dana. Stanite bosonogi na suhu zemlju ili beton dok gledate u Sunce.
– Pijte čistu vodu bez fluorida ili filtrirajte vodu iz česme povratnom osmozom. Najbolja je prirodna, izvorska neflaširana voda. Ostavite vodu na suncu nekoliko sati u prozirnim, bezbojnim, staklenim bocama da bi upila sunčevu energiju. Ne ostavljajte je noću napolju.

– Budite fizički aktivni na svježem zraku svakog dana. To je jedna od najboljih metoda detoksikacije.
– Dišite duboko na svježem zraku najmanje 20 minuta ujutro i uveče.
– Spavajte između 10 uveče i 2 ujutro, zato što tada naše tijelo luči ljekovite hormone. Pratite ritam Sunca.
– Izbjegavajte komercijalne kozmetičke preparate, zamijenite ih prirodnim.
– Ishranu bazirajte na sirovom voću, povrću i žitaricama, bez životinjskih proizvoda.
– Izbjegavajte dijetalne proizvode koji sadrže vještačke zaslađivače.

– Izbjegavajte alkohol, cigarete, kafu, crni čaj, žvakaće gume, hranu ili pića iz konzervi.
– Budite pozitivni, imajte osmijeh uvijek na licu, to će pospješiti lučenje ljekovitih hormona.
– Ne razmišljajte i ne govorite negativno o sebi ili drugima, jer vaša podsvijest prati vaše misli. Ponašajte se kao da ste zdravi.
– Kada oprostimo, oslobađamo se mržnje i ljutnje koji utiču na lučenje negativnih hormona i oštećuju naše zdravlje. – Opraštajući drugima, mi pomažemo sebi.
– Čak i mentalne bolesti mogu da se liječe sirovom biljnom hranom i suncem.
Ova doktorica smatra da je idealna ishrana potpuno sirova biljna hrana.
“Možete jesti voće i povrće, male količine prethodno potopljenih badema ili oraha. Poželjne su i 2 kašike lanenog ulja dnevno ili 2 kašike svježe samljevenog lanenog sjemena”, kazala je.

Izvor: balkanpress

Author: Zdravlje