ČUDOTVORNI RUSKI LEK OBNAVLJA I LEČI KIČMU: Kažu da je jači od brufena, jer bol odlazi i ne vraća se…

Mirovanje kod bolova u kičmi toleriše se do 48 sati, sve preko može izazvati kontra efekat

Bol u leđima je skoro svaka odrasla osoba osetila barem jedanput. Najveća zabluda kod bolova u leđima jeste mirovanje, naprotiv tada se telo treba aktivirati. Mirovanje kod bolova u kičmi toleriše se do 48 sati, sve preko može izazvati kontra efekat.

Ukoliko su mišići neaktivni može doći i do depresije, slabljenja samih mišića, pa čak i do zgrušavanja krvi u venama na nogama. Dakle prva stvar na koju je potrebno obratiti pažnju jeste redovno kretanje.

Postoje i raznorazni prirodni lekovi koji ublažuju, pa čak i u potpunosti otklanjaju bolove ove vrste. Pored nekih prirodnih pomagala uvek je dobrodošla naravno i masaža ili mazanje neke masti koja je po mogućstvu isto na prirodnoj bazi.

Probajte domaći lek od kurkume, koji potpuno oporavlja organizam i obnavlja kičmu.

Moramo naglasiti da je veoma popularan kod lekara ruske alternativne medicine. Za početak pripremite pastu od kurkume na sledeći način:

  •  40 g kurkume u prahu,
  • 100 -150 ml vode.

U vodu sipajte kurkumu u prahu, promešajte i prokuvajte. Kuvajte oko 8 minuta, dok se sadržaj ne zgusne. Stalno mešajte. Ako je smesa previše gusta, dodajte malo vode. Smeša treba da izgleda kao gusti jogurt.

U međuvremenu pripremite mleko:

  • 250 ml mleka,
  • 2 kašike (40 ml) sirovog (nerafinisanog) bademovog ulja (opciono),
  • med po ukusu.

Koren đavolje kandže

Koren đavolje kandže se ne može izostaviti kada je bol u leđima u pitanju. Ova biljka je više nego efikasna u otklanjanju boli i koristi se od davnina u ove svrhe. Koliko je delotvorna, govori i činjenica da su neka ispitivanja dokazala da je njena efikasnost jednaka brufenu.

Đavolja kandža pomaže kod obnavljanja hrskavice, a takođe otklanja i bolove u zglobovima. Najpreporučljivije je konzumirati čaj od korena ove snažne biljke.

Napitak se pravi veoma lako. Potrebno je samo jednu kašičicu suvog korena đavolje kandže i 4 dcl vode. Nakon što je proključao, čaj ostaviti na tihoj vatri da ključa još dvadesetak minuta. Kada se ohladio i procedio čaj od korena đavolje kandže je spreman za upotrebu. Da bi čaj imao što bolje rezultate najbolje je piti dve do tri šoljice u toku dana.

Smokve i suve šljive

od kojih se može napraviti veoma zdrav i nadasve ukusan čaj takođe će biti od velike pomoći kod bolova u kičmi. Smokve, šljive i kajsije u sušenom obliku veoma pospešuju regenerisanje tkiva, koje kičmu čine jačom i čvršćom. Ukoliko se od pomenutih voćki napravi i čaj koji će se redovno svako veče konzumirati, pršljanovi će vremenom samo doći na svoja prirodna mesta, bez raznoraznih terapija.

Kada se napravi čaj od 5 suvih šljiva, 1 suve smokve i 1 suve kajsije dobiće se jedan odličan prirodni lek, koji će biti više nego efikasan za bolove u kičmi. Potrebno je navedeni broj voćki potopiti u vodu dok ne proključaju, zatim prekriti i ostaviti da odstoji dva sata. Nakon toga procediti i uživati u ovom zdravom napitku.

Izvor: penzionisani.rs

https://www.receptoor

Author: Zdravlje