BOLOVI U ZGLOBOVIMA I LEĐIMA ĆE ODMAH PRESTATI: Vratite i poboljšajte funkciju zglobova

Ukoliko i vi osjećate bolove u leđima, vratu, zglobovima ili nogama, onda zaista trebate se odlučiti na primjenu ruskog lijeka.

Čak je dokazano da može da ukloni sve probleme sa proširenim venama, te tako ljudima pomogne da nastave sa normalnim životom.

Potrebni sastojci:

– 400 gr bijelog luka
– 1 l ulja (suncokretovo ili maslinovo)

Priprema:

Uzmite bijeli luk i dobro ga očistite, uklonite oštećeni dio ukoliko ga eventualno ima i onda isjeckajte na što sitnije komadiće. Stavite ga tako pripremljenog u staklenu teglu i preko naspite nerafinisano ulje.

Teglu zatvorite i ostavite dvije sedmice da odstoji na tamnom mjestu, ali pazite da mu obezbjedite sobnu temperaturu. Obavezno svaki dan protresite teglu nekoliko puta! Poslije toga, lijek trebate procijediti uz pomoć gaze.

Kako se koristi:

Ulje se utrlja na bolna mjesta, nap. u donji dio leđa (krsta) kod osteohondroze ili u bolne zglobove na rukama i nogama artroze. Pokriva se najlonskom kesom i utopljava preko noći (na ruke – rukavice, na noge – čarape).

Već poslije prvih par dana osjećala je olakšanje, obnavlja se pokretljivost zglobova i što je najvažnije smanjuju se bolovi.

Bijeli luk poboljšava cirkulaciju krvi u bolnim zglobovima, a samim time pomaže uspostavljanju njihovih funckija. Period liječenja je 2 mjeseca.

Kod varikoznih vena:

Ulje bijelog luka blago se utrljava u proširene vene, potom se stavlja najlonska kesa i umotava se zavojem ili nekom toplom tkaninom. Tretman se radi uveče i ostavlja se preko noći. Ujutro, oprati noge i obući ih u nešto toplo.

AKO JE OVA OBJAVA KORISNA, PODJELITE JE NA VAŠ PROFIL DA I DRUGI VIDE. HVALA.

Izvor: prirodnilijek

Author: Zdravlje