1 SASTOJAK KOJI SVI IMATE U KUHINJI BRIŠE CELULIT: Najeftinije rješenje, a rezultati će vas iznenaditi

Ovaj prirodni lijek pomaže u borbi sa celulitom. Mnoge žene muče muku sa celulitom i na razne načine pokušavaju da se riješe pomorandžine kore. Ako ste od onih koje imaju ovih problema, vrijeme je da se uz pomoć jednog prirodnog sastojka kojeg svi imate u kuhinji riješite celulita.

Riječ je o jabukovom sirćetu. Sve što vam je potrebno za ovaj prirodni lijek protiv celulita su pored jabukovog sirćeta i losion za tijelo, tuferi ili vata i voda. Možete birati između dvije opcije, a možete ih i kombinovati da pojačate efikasnost. Pijte jabukovo sirće Jabukovo sirće ima snažan detoksikacijski učinak. Oslobađa tijelo od nakupljenih toksina u ćelijama vezivnog tkiva, te ih ispira.

Popijte dvije kašike jabukovog sirćeta razređenog u čaši vode ili nekom drugom piću (izbjegavajte one prepune šećera) i to dva puta dnevno.
Rezultate ćete vidjeti nakon nekoliko nedelja zato nemojte odustati. Jabukovo sirće će vašem tijelu takođe pružiti i preko potrebne minerale kao što su magnezijum, kalijum i kalcijum.

Masaža jabukovim sirćetom

Za spoljnu primjenu potrbna vam je ¼ šoljice jabukovog sirćeta sa kašičicom losiona za tijelo koji koristite.
Tufer ili vatu umočite u rastvor i istrljajte područje na kome se celulit nalazi.
Nakvasite pamučnu blazinicu u rastvor pa utisnite u područje na kojem imate celulit.
Nakon 30 minuta isperite kožu vodom.
Ovu masažu ponovite dva puta dnevno, a rezultatima ćete biti oduševljeni.

novi.ba

Author: Zdravlje