1 NEOBIČNA STVAR PERE PROZORE KAO LUDA: Bit će čistiji od suze

Isprobajte ovaj trik za čišćenje prozora

Često se pominje štetnost raznih sredstava za čišćenje koje mnogi svakodnevno koriste, ali obožavatelji popularne domaćice i konsultantna za čišćenje gđe. Hinch su doveli do ove opasnosti – barem kada su u pitanju staklene površine.

U Fejsbuk grupi ‘Hinch Armi Cleaning Tips’, jedan korisnik je napisao da umesto sredstva za čišćenje stakla razne staklene površine mogu da se čiste – kesom čaja. Ona piše da je tako očistila staklena vrata svoje mikrotalasne pećnice, a čaj koristi i za čišćenje tuš kabine i prozora. Objasnila je da njena vrata mikrotalasne sada sijaju i da na njima uopšte nema tragova pranja.

„Koristila sam kesicu jorkširskog čaja koju sam ostavila u šolji ključale vode dok se voda ne ohladi. Kada se čaj ohladio, natopila sam običan kuhinjski papir i obrisala mikrotalasnu. Pustila sam da se čaša sama osuši: u početku izgledalo je kao da će fleke ostati, ali sve su nestale sa sušenjem“ – napisala je pored fotografije svoje čiste mikrotalasne rerne. Mnogi su se nadovezali na njenu objavu sopstvenim svjedočenjima da čaj čisti bolje od mnogih proizvoda, a jedna korisnica u grupi objavila je i fotografije svoje tuš kabine, prije i poslije trljanja stakla hladnim kesicama čaja. Ljubitelji čišćenja kesicama čaja složili su se da taninska kiselina iz crnog čaja odlično pere prozore i ogledala, a neki dodaju da je i hladan čaj dovoljan da ukloni prljavštinu sa stakla, pa i nekih metalnih površina.
„Hladan čaj je najbolje sredstvo za čišćenje: oprao sam njime sve prozore, čak i toster“, prokomentarisao je drugi korisnik u grupi.

novi.ba

Author: Zdravlje