PROMENIMO ŽIVOT NA BOLJE: Nećete verovati šta može da uradi jabukovo sirće

Осим соде бикарбоне, једноставно морате стално имати јабуково сирће код куће или на путу. Deluje bolje od lekova i 100% je prirodan preparat.

Evo kako možete da koristite jabukovo sirće:

Неутралише мирисе

Ако осетите непријатан мирис у својој кући који никада не нестаје, ставите малу количину јабуковог сирћета у чинију у којој се осећа мирис и ускоро ћете уживати у пријатној ароми која прожима простор.

Ubija korov

Pomešajte dva litra jabukovog sirćeta, četvrtinu šolje soli i pola kašičice deterdženta za posuđe. Ovom mešavinom poprskajte korov i gledajte kako trune i žuti. Pazite da ne prskate cveće koje želite da zadržite.

Očistite lice

Због својих антибактеријских својстава, јабуково сирће је такође идеално за чишћење лица. Može pomoći u uklanjanju bubuljica, kao i uravnotežiti pH kože. Razblažite malo sirćeta u vodi, umočite parče vate i obrišite lice.

Уклања модрице

Утрљајте мало сирћета на место где сте се ударили или се већ појавила модрица. Imaće antiinflamatorni efekat i smanjiće promenu boje.

Uklanja loš zadah

Protresite malu količinu jabukovog sirćeta u usta i to će pomoći da se eliminiše loš zadah. Сирће ће убити бактерије које изазивају лош задах.

Sipajte trećinu šolje jabukovog sirćeta u četiri šolje vode i isperite kosu nakon šamponiranja, a zatim hladnom vodom. Ako imate perut, prskajte glavu dva puta nedeljno mešavinom jednakih količina sirćeta i vode. Umotajte kosu u peškir i ostavite da odstoji sat vremena. Operite kosu kao i obično.

Служи као дезодоранс

Ne možete pronaći zdraviji dezodorans od jabukovog sirćeta. Nanesite malo sirćeta ispod pazuha i sačekajte da se osuši, nakon čega se miris sirćeta neće osetiti.

Izbeljuje zube

Jednu količinu jabukovog sirćeta razblažite u dve količine vode i promućkajte tečnost u ustima. Operite zube kao i obično.

Uklanja neprijatan miris stopala

Obrišite stopala papirnim ubrusom umočenim u jabukovo sirće.

Помаже при губитку тежине

Jabukovo sirće nas čini sitijima, a kiselina u njemu sprečava nakupljanje masnih naslaga.

Pomaže kod upale grla

Čim osetite bol u grlu, promućkajte mešavinu jednakih količina tople vode i jabukovog sirćeta da biste zaustavili dalje komplikacije. Ponavljajte svaki sat.

Očistite sinuse

Jabukovo sirće takođe uklanja sekret koji se nakuplja u sinusima i otežava disanje. Njegova antibakterijska svojstva takođe sprečavaju upale sinusa i prehlade. Popijte malo vode pomešane sa jabukovim sirćetom.

Побољшава варење

Ако имате проблема са лошом пробавом, свако јутро наташте попијте раствор воде и јабуковог сирћета. Jedna rakijska čaša se razblaži u jednoj čaši vode. Pektin u sirćetu će olakšati rad creva.

Uklanja virusne bradavice

Umočite parče vate u sirće, nanesite flaster preko bradavice i ostavite preko noći. Ponavljajte svako veče dok bradavica ne otpadne.

Vraća energiju

Kalijum i enzimi u jabukovom sirćetu pomažu u podizanju energije. Dodajte malo sirćeta u čašu vode i popijte. Možete ga piti i tokom treninga da biste bili manje iscrpljeni. Amino kiseline u sirćetu sprečavaju nakupljanje mlečne kiseline nakon vežbanja.

Izvor: zadovoljna.hr

Author: Zdravlje