RIJEŠITE SE BORA ZA SAMO SEDAM DANA – NAPRAVITE DOMAĆU KREMU KOJA ĆE VAS PREPORODITI

bore

Ako imate vremena i želju da pripremite domaću kremu protiv bora svojim rukama, onda možete iskoristiti ovaj odličan recept. Domaća krema je idealno sredstvo za njegu kože: hidrira, izravnava ten, smanjuje vidljive bore i usporava proces starenja kože. Njena prednost – prirodni sastojci i bezbednost. Odgovara svim tipovima kože.

Vidljivi rezultati su već za sedam dana. Oni, koji se sa poštovanjem ophode prema svojoj koži, zavoljeće ovu kremu. Recept je jednostavan i zaista čudesan.
Sastojci:
1 žumance
2 kašike bademovog ulja (možete zamijeniti maslinovim)
pola kašike kvalitetnog meda (bilo kojeg)
2 čajne kašike medicinskog vazelina

Priprema:
– Vazelin otopiti na vodenoj pari. Biće potrebno par minuta.
– Skinuti sa šporeta i dodati ostale sastojke: med, žumance i ulje.
– Sve sastojke temeljno promešati. Mešajte par minuta, dok ne dobijete homogenu smesu.
Preručite u kutiju, može od stare kreme, biće dovoljna kutija od 50 ml.Laganim, masirajućim pokretima nanosi se na očišćenu kožu. Poslije 30 minuta ukloniti ostatke kreme vatnim diskom umocenim u mineralnu (kiselu) vodu ili vlažnom maramicom za lice.
Napomena: Krema upija u kožu duže od sat vremena, tako da treba da se nanosi na lice dva sata prije spavanja. Kremu čuvajte u frižideru. Kad se potroši, i ako ste zadovoljni, napravite novu mjeru. Pošto su svi sastojci prirodni nemojte praviti duplu mjeru odmah, da se ne pokvari.

Izvor: dnevno

Author: Zdravlje

Leave a Reply

Your email address will not be published.