OVAJ CVIJET TREBA DA IMA BAŠ SVAKA KUĆA – EVO ZAŠTO: Biljka koja u dom donosi blagostanje!

Zašto geranijum treba da ima svaka kuća – čaroban cvijet koji donosi posebnu energiju u dom!
Cvijeće ima ljekovitu moć u prostoru – čisti vazduh, spaja nas sa prirodom, donosi nam ljepotu i radost, ali neke biljke se posebno izdvajaju. Jedna od njih je geranijum, biljka koju često možemo vidjeti u dvorištima i na prozorskim daskama sa cvjetovima koji plijene ljepotom. Vjeruje se da geranijum donosi toplu, mirnu i prijatnu atmosferu u vašem domu.

Simbolično se smatralo da geranijum sprječava širenje negativne energije, štiti od svađa, ogovaranja, ali i otrovnih strjelica toksičnih ljudi. Geranij posjeduje um umirujuća i antistresna svojstva, čineći ljude nježnijim, strpljivijim i ljubaznijim. U nekim kulturama se smatra da privlači i obilje.

Donosimo vam 6 jako dobrih razloga da njegujete geranijum u svom domu:
-Miris cvijeta poboljšava raspoloženje.
-Geranijum takođe pomaže u ljubavi, zbog toga se preporučuje da voljenoj osobi poklonite cvijet geranijuma. Sigurno je da će vam uzvratiti osmijehom.
-Listovi geranijuma u ​​svom sastavu sadrže eterično ulje, da biste se uvjerili u to, dovoljno je protrljati list prstima. Ulje se ljeti posebno ističe na Suncu. Tako se biljka može zaštititi od pregrijevanja. Postoji mišljenje da ako je geranijum na ulici, onda je u vrućem suhom vremenu na zalasku sunca lako primijetiti sjaj iznad njega. Eterična ulja koja se aktivno luče čine da biljka dobije dodatnu lepotu.
Listovi geranijuma mogu oterati moljce, muve i druge insekte, pa ga možete čak držazi i u vazi.

Možete koristiti geranijum za liječenje glavobolje i prehlade. Ova biljka pročišćava vazduh, ubija štetne bakterije. Da biste se osjećali dobro, dovoljno je da sjedite 10 minuta dnevno pored biljke. Za prečišćavanje vazduha možete koristiti ulje geranijuma, biće dovoljno samo 3 do 4 kapi ulja u aroma lampi.
Ulje geranijuma daje prijatan osjećaj i budi romantičnu atmosferu. Možete da stavite 5 kapi ulja geranijuma u ​​aroma lampu tokom romantične večere.

Izvor: Sensa

Author: Zdravlje

Leave a Reply

Your email address will not be published.