DOMAĆI NAPITAK ZA ČIŠĆENJE KRVNIH SUDOVA: Spojite 2 moćne namirnice i dobićete savršen čistač holesterola

Holesterol je bolest novog doba. Skoro svaka osoba preko četrdesete ima problem sa masnoćom u krvi, piše Stil.kurir.rs. Holesterol je nešto što ne smijete da shvatite olako. Masnoće u krvi čine arterije osjetljivim, a to znači samo jedno – vaše srce se nalazi u opasnosti.

Od ključnog je značaja da se ishrana koriguje, da se posavjetujete sa lekarom i isprobate stare narodne lijekove koji su dokazano delotvorni. Jedan od tih lijekova definitivno je kombinacija limuna i bijelog luka.

Kada se spoje dve moćne namirnice kao što su limun i bijeli luk rezultat ne može da izostane. Limun je bogat vitaminom C koji jača zidove krvnih sudova, a sadrži i citrate koji na prirodan način poboljšavaju cirkulaciju. Čenovi bijelog luka bogati su sumporom koji odlično čisti krv. Recept od limuna i bijelog luka za čišćenje krvnih sudova

Sastojci: 300 g bijelog luka, 1 kg limuna

Priprema: Dobro operite koru limuna, a luk oljuštite, pa ih zajedno sameljite. U litar i po ključale vode ubacite kašu, smanjite temperaturu, poklopite i ostavite da se kuha najviše 15 minuta. Kada se prohladi, sipajte u staklenu posudu i poklopite. Uzimajte na prazan želudac po 500 ml lijeka svakog jutra tokom 25 dana. Napravite pauzu od 10 dana, pa postupak ponovite dok se nivo holesterola ne dovede u normalu.

Author: Zdravlje

Leave a Reply

Your email address will not be published.