Ovaj trik je dugo čuvana tajna doktora! Bore i PODOČNJACI nestaju za 4 dana

Ako su oči ogledalo duše, onda je duša mnogih ljudi tokom ovih kišnih dana natečena, tamna, umorna i naborana. Srećom, postoji način da ona za čas živne i podočnjaci netragom nestanu!

KREMA ZA HEMOROIDE
Modeli i glumci znaju ovu tajnu, izgleda oduvijek. Naime krema protiv hemoroida brzo zateže natečene oči i smanjuje bore. Ako vam je miris kreme prejak, pomješajte je sa malo svoje hidratantne kreme prije nanošenja.
ČAJ
Čaj s kofeinom, koji sadrži prirodni tanin, blagi je diuretik kojeg su dugo koristile još naše bake, a danas i modeli, kako bi smanjili podočnjake. Dve filter kesice čaja natopite toplom vodom, a zatim ih malo rashladite u frižideru (nekoliko minuta), i svaku vrećicu stavite na po jedno oko. Nakon pet minuta vaše oči će biti osvježene.

AVOKADO
Mnogim ljudima umor donosi i tamne fleke ispod očiju, zbog koji izgledaju mnogo starije. Ako niste stigli da se odmorite, isjecite avokado i komade stavite ispod očiju ili pokušajte da namažete podočnjake kremom napravljenom od mljevenih badema i mlijeka, od kojih bi mogli posvijetliti.
METALNE KAŠIKE
Uzmite dvije metalne kašike i držite ih ispod mlaza hladne vode nekoliko minuta. Zatim donji dio kašike stavite ispod očiju 30 do 60 sekundi. Ledena hladnoća metala oživjeće vaše umorne oči i istovremeno vam dodati energiju.

SVJEŽI KRASTAVCI
Kad su vam oči crvene i otečene jednostavno isjecite 2 kolutića svježeg krastavca, lezite i položite po jedan na svako oko, otprilike pola sata. Malo odmorite, a kad ustanete oči će vam biti svjetlije, a vi ćete se osjećati svježije.
GUME ZA DESNI S LEDENIM GELOM (ZA BEBE)
Nabavite 2 okrugle gume za desni (to bebe, zaleđeno, grickaju dok im rastu zubi, jer im olakšava izbijanje zubića i smanjuje bol) i stavite u zamrzivač dok se ne zalede. Zatim lezite i držite gumu na očima desetak minuta. Hladnoća ne samo da će smanjiti natečenost nego će i vas okrepiti.

Izvor: mojezdravlje

Author: Zdravlje

Leave a Reply

Your email address will not be published.