LIJEČI MNOGE BOLESTI I JAKO JE ZDRAVA: Ni slutili niste ŠTA SVE LIJEČI obična morska sol za anemiju,bubrege otecene noge,artritis,ciste i miome…

LIJEČI MNOGE BOLESTI I JAKO JE ZDRAVA: Ni slutili niste ŠTA SVE LIJEČI obična morska sol za anemiju,bubrege otecene noge,artritis,ciste i miome…

Prirodna morska sol nastaje prirodnim procesima isparavanja slane vode, pa su njezini sastojci sačuvani. Upravo zbog toga je iznimno zdrava i pomaže kod sprečavanja ili liječenja mnogih bolesti ili zdravstvenih tegoba.

Jača imunološki sustav

Organizam je otporniji na gripu, alergije, viruse i ostale autoimune bolesti.

Alkalizacijski učinak
Održava pravilnu razine kiseline u tijelu i na taj način eliminira potencijalne rizike za obolijevanje od teških i po život opasnih bolesti.
Pomaže pri mršavljenju
Stvara probavne sokove u organizmu, pa se hrana brže probavlja. Dakle, sprečava nakupljanje u probavnom traktu, što može dovesti do zatvora i debljanja.
Kožne bolesti
Ublažava suhu kožu i svrbež, ali dobro djeluje i protiv ozbiljnih bolesti kao što su psorijaza i ekcemi. Kupka otvara pore, poboljšava cirkulaciju u koži i hidratizira tkivo.

Astma
Morska sol je učinkovita i za smanjenje upala u dišnom sustavu. Usporava proizvodnju sluzi što olakšava disanje. Navodno, stavljanje malo morske soli na jezik nakon što popijete čašu vode, ima isti učinak kao inhalator.
Srce
Čaša vode s morskom solju može pomoći kod smanjenja visoke razine kolesterola, visokog krvnog tlaka te regulira rad srca. Izvrstan je borac protiv ateroskleroze, srčanog i moždanog udara.
Dijabetes
Morska sol može pomoći da se smanji potreba za inzulinom jer je dobra za održavanje odgovarajuće razine šećera u krvi.
Osteoporoza
Tek nešto više od jedne četvrtine soli koja se nalazi u organizmu, pohranjeno je u kostima. Kad tijelu nedostaje soli i vode počinje `vući` natrij iz kostiju što onda može dovesti do osteoporoze. Tako konzumiranjem puno vode i unošenjem morske soli u umjerenim količinama možete spriječiti osteoporozu.

Grčevi u mišićima
Dobar je izvor kalija stoga olakšava funkcioniranje mišićnih vlakana. Učinkovito djeluje protiv bolova i grčeva u mišićima.
Depresija
Pokazala se iznimno učinkovitom i u liječenju različitih vrsta depresije jer održava razine dvaju hormona koji su važni kako biste se što bolje nosili sa stresom. Ti hormoni su serotonin i melatonin i oni pomažu da se osjećate dobro,opušteno i imate kvalitetniji san.

Izvor: magazin.net.hr/ekskluziva.ba

Author: Zdravlje

Leave a Reply

Your email address will not be published.