Najbolja maska za lice od želatina – mnoge žene su je već probale i prezadovoljne su

Onima koji žele lepo i uvek sveže lice, kozmetičari širom sveta preporučuju da koriste masku sa želatinom. Ako raditi ovu proceduru redovno, vaša koža će u kratkom vremenu postati čista, glatka i zategnuta. Želatin popunjava deficit kolagena u koži, koji se javlja sa godinama. Otklanja sitne borice, izbeljuje kožu, čini je baršunastom, i povećava cirkulaciju krvi. Želatin, kao pomoćni sastojak, često se koristi u kozmetičkim salonima, za podizanje i zatezanje obraza i podbratka, a takođe, dodaje se u šampon, prave se maske za kosu sa efektom laminacije, ili se dodaje u sredstva za jačanje noktiju. Glavna prednost želatinske maske je u tome što su za razliku od dugih kolagenih sredstava, molekuli želatina veoma mali i sa lakoćom produru u kožu. Predlažemo recept jedne od najboljih maski za lice od želatina, koju je već isprobala većina žena.
Sastojci:
– 2 supene kašike vode
– 1 kafena kašika želatina
– 2 kafene kašike izgnječene banane
Pomešajte vodu sa želatinom, ostavite desetak minuta da nabubri. Zatim dodajte pire od banane, i promešajte. Banana služi kao izvor vitamina i hranljivih materija, nežno hrani kožu, čineći je elastičnijom i zdravijom.

Kako primenjivati masku: Maska se nanosi u ravnomernom tankom sloju na očišćeno lice, izbegavajući oblast oko očiju i usta. Nakon nanošenja maske, opustite mišiće lica. Ostavite da deluje 20 minuta. Ispira se toplom vodom, masirajućim pokretima. Masku možete koristiti 2-3 puta nedeljno. Uskoro ćete primetiti pozitivan rezultat na vašem licu u vidu čiste i negovane kože.

Izvor: uspesnazena.com

Author: Zdravlje

Leave a Reply

Your email address will not be published.