BILJKA KOJA ČUVA ZDRAVLJE DO DUBOKE STAROSTI: Evo za koje se sve bolesti i tegobe koristi…

Evo za koje se sve bolesti i tegobe koristi…
Prehlada i bronhitis: Mirođija je veoma efektna kod prehlada i zapaljenja respiratornog sistema. Uglavnom se koriste sjemenke, jer flavonoidi koje sadrže izuzetno umirujuće djeluju na bronhijalni sekret koji se nakuplja u slučaju prehlada i bronhitisa.
Možete da koristite sljedeći recept: Pomiješajte dvije kašike sjemenki mirođije sa 15 grama mljevenog korijena pšenične trave i kuhajte 10 minuta. Ostavite da stoji 4 sata, pa procijedite. Dobićete fenomenalan čaj koji ublažava čak i bol u grudima. Uzimajte po 1 kašiku 3-4 puta dnevno.
Postoji još jedna odlična receptura: 4 kašike sjemenki mirođije i 30g koprivinog lišća skuhajte sa 1 šoljom vode. Ostavite da stoji sat vremena, pa dodajte još vode tako da u šerpi ima jedan litar. Pijte pola šolje 4 puta dnevno. Istu mješavinu možete da koristite za inhalaciju pred spavanje. Prokuhajte sastojke u vodi pred spavanje i udišite paru 10 – 15 minuta. Odmah ćete lakše disati, iskašljavanje će biti bolje i lakše, a bolest će ubrzo proći.

Problemi sa bubrezima i bešikom: Kod bolesti bubrega i bešike, često dolazi do problema sa izlučivanjem urina. Mirođija ima snažno diuretičko svojstvo i detoksikuje bubrege, kojima je u slučaju bolesti to neophodno, jer često ne mogu sami da izbace nagomilani otpad. Ima snažno dejstvo protiv grčeva, pa će vam narodni lijek od mirođije pomoći sa bolom u bešici i kod različitih vrsta cistitisa.
Zadržavanje urina: Nemogućnost ili poteškoće sa izlučivanjem urina veoma su česte, naročito kod starijih ljudi. Pod uticajem jedinjenja iz mirođije, bubrezi se praktično “bude”.
Evo recepta: 3 kašičice sjemena morođije skuhajte u 500ml vode. Neka ključa 10-20 minuta, a zatim procijedite i uzimajte dvije trećine šolje pred spavanje. Ovaj čaj će vam pomoći i sa bolom u bubrezima i bešici izazvanim nemogućnošću izlučivanja urina, a zapaljenja će se takođe izliječiti.
Bubrežne kolike: Veoma čest simptom kod bubrežnih bolesti, pogotovo kada je prisutan kamen u bubregu.
Recept: Pomiješajte pola šolje sjeckane hajdučke trave sa istom količinom sjemenki mirođije, prokuhajte i ostavite da stoji sat-dva. Kad se pojave kolike, trebalo bi piti trećinu šolje na svakih pola sata. Ovaj recept je testiran na velikom broju pacijenata i nikada nije dao negativne rezultate.

Tibetanski recept za bubrežne kolike: Prave ga i koriste tibetanski travari i monasi. Oni nikada ne koriste sjeme, već isključivo lišće mirođije prethodno osušeno na suncu i pažljivo samljeveno. Dodaju i malo korijandera. Dakle, prave klasičan čaj.
Kažu da ovaj recept čini čuda – liječi najteže kolike povezane sa kamenjem u mokraćnim kanalima. Sa druge strane, stimuliše apetiti i izlučivanje žuči, podstiče laktaciju kod porodilja.
Kožne bolesti: Akne, ekcemi i gnojne infekcije na koži niko ne voli kada se pojave.
Recept: Prokuhajte 2-3 kašike mirođije u dvije šolje vode, procijedite u staklenu posudu i prohladite. Dodajte razblažen alkohol tako da razmjera bude 1:3 i ostavite da stoji 2 sata. Pred spavanje nanesite na problematične dijelove i praktikujte to nekoliko dana, najbolje do 7 dana. Stanje se neće popraviti odmah, ali ćete nakon nekoliko dana biti zapanjeni. Što je najbolje od svega, akne ne bi trebalo više da se vraćaju, a koža vam više neće biti toliko osjetljiva na sunce.

Napomena: Umjesto sjemenki možete da koristite i svježe lišće mirođije, razlika neće biti značajna. Prije upotrebe bilo kakvog prirodnog lijeka, posavjetujte se sa ljekarom.

Izvor: net

Author: Zdravlje

Leave a Reply

Your email address will not be published.