PREKOMJERNA SLUZ U ORGANIZMU: Recept koji zagarantovano sprječava napade astme…

Recept koji zagarantovano sprječava napade astme…Mrkva se smatra jednom od najboljih namirnica koja je veoma efikasna u eliminisanju prekomjerne sluzi iz organizma. Možete piti sok od nje sam ili pojačati moć čišćenja dodavanjem nekoliko listova celera.
Recept:
Potrebno je:
– 2-3 mrkve
– 1/2 komada đumbira
– voda

Priprema: Potrebno je da mrkvu i đumbir sameljete što bolje, da dobijete kašu. Vodu dodajete po potrebi, shodno tome kakvu gustinu želite.

Primjena:  Ovaj sok se pije svakodnevno u manjim ali češćim količinama te se lagano guta, gutljaj po gutljaj. Potrebno je nekoliko dana za redom da ga pijete, da biste se oslobodili sluzi iz organizma.

Dobrobiti: Konzumiranjem visokog nivo vitamina C i beta karotena pomoći će vam povećati kapacitet pluća, osloboditi respiratorne probleme i spriječiti pojavu bilo kakvih poremećaja disanja, uključujući astmu, bronhitis i emfizem. Osim toga, visok unos klorofila će vam pomoći da detoksificirate jetru i debelo crijevo i na taj način ukloniti sve toksine iz vašeg tijela. Ostale namirnice koje pomažu u ublažavanju astme uključuju: cveklu, ananas, borovnice, jagode, brusnice i većina drugih bobica. Osobe sa astmom treba uvijek imati na umu da izbjegnu agrume.

Izvor: net

Author: Zdravlje

Leave a Reply

Your email address will not be published.