SVAKU VEČER SAM STAVLJALA NOGE U LAVOR VRELE VODE: Ovo mi je spasilo život, I VI ĆETE PROBATI KAD VIDITE ŠTA SVE LIJEČI…

 

 

Većina žena je zaboravila koliko je djelotvorno noge zagrijavati tokom zimskih dana. Mene je na to podsjetila moja majka i vječno sam joj zahvalna

Imala sam stalne “ženske” probleme: nepravilne menstrualne cikluse, bolne menstruacije, ciste na jajnicima… Mama me stalno savjetovala da obuvam duple čarape, te da tokom zimskih mjeseci nikako ne izlazim napolje bez hulahopki.

A onda se, baš prošle zime, moje stanje pogoršalo – borila sam se i sa neplodnošću. Majka (68 godina) se prisjetila savjeta njene majke, prema kojem sam trebala tokom tri mjeseca, svako veče da noge stavljam u lavor tople vode. Smatrala sam to babskim pričama i naravno, nisam je poslušala. Ali, kako to život obično namjesti, čula sam od jedne poznanice kako orjentalna medicina vjeruje da tople kupke za noge, rješavaju većinu ženskih problema, uključujući i probleme sa neplodnošću.

Ljekari tradicionalne orijentalne medicine vjeruju da kupke za stopala i Ahilove tetive zagrijvaju i opuštaju cijelo tijelo i pomažu pri izliječenju ženskih tegoba. One pomažu u borbi protiv neplodnosti, se**ualne disfunkcije, problema sa menopauzom, nepravilnih ciklusa i bolnih menstruacija.

Kasnije sam čitala da topla voda povećava cirkulaciju krvi u tijelu, donosi korist venama, normalizuje krvni pritisak, smanjuje nivo glukoze u krvi, jača imunološki sistem. Topla voda i zagrijevanje stopala poboljšava ljubavni život kako žena, tako i mušaraca.

Kako pravilno zagrijavati noge?

Uzmite posudu dovoljno veliku da voda prekriva članke u noga. Napunite je sa vodom 38 do 42 stepena Celzijusa. Dolivajte vrelu vodu, tako vam tokom pola sata, koliko zagrevate noge, voda uvijek bude topla.

Noge zagrijavajte 30 minuta prije spavanja i tako 3 mjeseca zaredom, svako veče.

U kupku možete dodati đumbir i to će ojačati vaš imunitet.

Ako u vodu dodate kašiku soli i kašiku sode bikarbone – očistićete tijelo od toksina i normalizovati šećer u krvi.

Ako noge potopite u čaj od mešavine kantariona, kamilice, kalendule, nane i matičnjaka – rešićete većinu zdravstvenih tegoba.

Mene je ova terapija spasla, a na vama je da pokušate, ne može da vam škodi.

(Stil.kurir.rs)

Author: Zdravlje

Leave a Reply

Your email address will not be published.